Elsa Brändströms gård på US invigd

Bilden visar den nya innergården.

[2020-01-27]

Dagsljus, frisk luft och grönska. Det är exempel på vad den nya innergården på Universitetssjukhuset i Linköping (US) erbjuder sina besökare. Under måndagen invigdes Elsa Brändströms gård.

Bilden visar regionstyrelsens ordförande Kaisa Karro och vårddirektör Ninnie Borendal Wodlin.

Ett av målen med Framtidens US är att förbättra patientupplevelsen och något som har stor betydelse för upplevelsen av vården är utemiljön. Förhoppningen är att den nya innergården ska bli en viktig och hälsofrämjande plats på sjukhuset där man kan umgås, vila eller bara reflektera över tillvaron.

Under måndagseftermiddagen invigdes Elsa Brändströms gård och regionstyrelsens ordförande Kaisa Karro (S) deltog vid ceremonin.

– Det är jättekul att stå här i dag och se att de politiska beslut vi tar blir verklighet. Det här är en viktig plats för rekreation och återhämtning, sa hon.

Är till för alla

Även vårddirektör Ninnie Borendal Wodlin var med under invigningen.

– Som vårddirektör blir jag jätteglad när forskningen talar för att så här fina miljöer gör nytta genom att förbättra hälsan, upplevelsen av vården och återhämtningen, sa hon.

Elsa Brändströms gård är till för alla människor som rör sig inom hälso-och sjukvården på US. Det vill säga patienter, närstående, besökare, studenter och inte minst alla medarbetare. Gården har en central placering med närhet till caféet på plan 09 med goda förutsättningar att bli en central mötesplats med god tillgänglighet.

Textansvarig: Carolina Häggkvist, 010-103 77 85