Distansstudier på regionens skolor

Bilden visar Vreta utbildningscentrum, Himmelstalundsutbildningscentrum och Lunnevads folkhögskola.

[2020-03-17]

Undervisningen på Naturbruksgymnasiet i Östergötland och på Lunnevads folkhögskola kommer att ske på distans från och med i morgon, onsdag. Det görs för att minska risken för spridning av coronaviruset.

Regeringen och Folkhälsomyndigheten har i dag rekommenderat att gymnasieskolor, högskolor, universitet och yrkeshögskolor ska stänga och i stället driva distansundervisning. Detta för att minska risken för smittspridning av coronaviruset, covid-19. Region Östergötland följer rekommendationen och regionutvecklingsnämndens ordförande Eva Andersson (S) har därför i dag beslutat om distansundervisning på de skolor som regionen är huvudman för, från och med i morgon onsdag. Det handlar om Naturbruksgymnasiet i Östergötland, som består av Vreta utbildningscentrum och Himmelstalunds utbildningscentrum, och om Lunnevads folkhögskola.

– Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och ställer från i morgon över till att bedriva vår gymnasieutbildning på Vretaskolan och Himmelstalundsskolan på distans. Samma beslut gäller även folkhögskoleutbildningen på Lunnevads folkhögskola. Verksamheterna har varit förutseende och planerat för en förändring i den här riktningen sedan en tid tillbaka, säger Eva Andersson.

Textansvarig: Cecilia Ottosson, 010-103 78 29