Dags för East Sweden Innovation Week igen

[2021-11-04]

Den 8-14 november arrangeras East Sweden Innovation Week för elfte gången. Det blir en fullmatad vecka med ett 40-tal olika arrangemang runtom i Östergötland.

2011 gick startskottet för Östergötlands egen innovationsvecka, då under namnet Vecka 45. Och nu, elva år senare, är innehållet fortfarande detsamma. En vecka fylld av inspiration, innovation och möten. East Sweden Innovation Week arrangeras av Region Östergötland i nära samarbete med Linköpings universitet, Linköping Science Park, Norrköping Science Park, Norrköpings kommun, Linköpings kommun, Almi och Länsstyrelsen Östergötland.

– Det finns en stor innovationskraft i Östergötland och East Sweden Innovation Week ska utvecklas varje år för att vara relevant, säger Carina Malmgren, strateg inom området innovation och näringsliv på Region Östergötland. Vi kör på för elfte året med en stark och spännande innovationsvecka.

Den 8-14 november arrangeras närmare 40 evenemang, både fysiskt och digitalt, över hela länet. Det kommer att bjudas på bussresor till storbolag i länet, innovationsfrukostar, klasskamp i innovation och smarta skogstvillingar. Bland mycket annat. Nytt för i år är att varje dag börjar med en kickstart med fokus på det senaste runt regionens fem styrkeområden. Då kommer bland annat de nya färdplanerna för respektive styrkeområde att presenteras.

Årets Innovation Day arrangeras torsdagen den 11 november med temat "Smart industri". Huvudtalare är forskaren och vetenskapsskribenten Emma Frans, Hans Holmström, vd för Siemens Energy i Finspång, och Åsa Zetterberg, förbundsdirektör på TechSverige.

Ta del av det fullständiga programmet för East Sweden Innovation Week.

Textansvarig: nyhetsredaktionen