Region Östergötland

Dags att söka utbildningstjänst

[2020-01-07]

Nu har du som är grundutbildad sjuksköterska återigen chansen att gå specialistutbildning och behålla din grundlön medan du studerar. Den 6 januari öppnade ansökan till höstens utbildningstjänster.

Bilden visar en medarbetare.

Att vara specialistsjuksköterska innebär ofta extra ansvar och mer kvalificerade arbetsuppgifter i det patientnära arbetet. Region Östergötland har ett stort behov av specialistutbildade sjuksköterskor och därför har regionen inrättat så kallade utbildningstjänster. Den som får en utbildningstjänst kan studera till specialist och samtidigt behålla sin grundlön.

– Varje vår annonserar vi ut ett antal utbildningstjänster och nu har vi precis öppnat ansökan till höstens tjänster, säger Kristina Nyström, HR-konsult som arbetar med utbildningstjänsterna.

I höst finns det utbildningstjänster för uppemot 15 specialistområden. Du som är grundutbildad sjuksköterska söker tjänsten och specialistutbildningen var för sig. Ansökan till tjänsterna har precis öppnat medan antagningen till utbildningarna öppnar den 15 februari.

– Ansökan till både tjänsterna och utbildningen stänger den 15 mars, berättar Kristina Nyström.

Textansvarig: Anchi Alm, nyhetsredaktionen

Utbildningstjänster för specialistsjuksköterskor
Du som är grundutbildad sjuksköterska kan söka specialistutbildningstjänst i Region Östergötland. Det innebär att du läser vidare till specialistsjuksköterska och behåller din grundlön under tiden. Till hösten 2020 finns det uppemot 15 olika specialistutbildningar att söka med utbildningstjänst. Ansökningarna öppnar den 6 januari.