Bo Axelsson fick ta emot stipendium

[2020-08-21]

Bo Axelsson, Ica Östra Husby, är årets landsbygdsstipendiat. På fredagen fick han ta emot sitt stipendium av regionutvecklingsnämndens ordförande Eva Andersson och landshövding Carl Fredrik Graf vid en ceremoni på Linköpings slott.

Inför Östgötadagarna utses varje år en landsbygdsstipendiat som får ta emot 10 000 kronor från Region Östergötland.  I år har Östgötadagarna ersatts av Östgötasommar och årets stipendiat, Bo Axelsson, Ica Östra Husby, utsågs tidigare i sommar. I fredags var det dags för utdelning på slottet i Linköping.

Väldigt roligt och hedrande, säger Bo Axelsson om stipendiet. Jag blev oerhört glad och överraskad när jag fick veta att jag skulle få det, jag hade inte haft en tanke på det. Det var nog till och med så att jag fällde en liten tår.

För mig är samverkan det viktigaste när det gäller landsbygdsfrågor. Man måste samarbeta för bygdens bästa för att utvecklingen ska gå framåt.

Motiveringen till årets landsbygdsstipendium:

"Han tilldelas stipendiet för sitt stora engagemang för hela Vikbolandet och är ett föredöme i sin affär. Butiken är en mötesplats och viktig för servicen för folket i bygden samt skapar praktikplatser till ungdomar och arbetstillfällen. Bo har förstått vikten av den lokala livsmedelsproduktionen och tar gärna in lokala produkter i sitt sortiment. Bo har alltid engagerat sig socialt i olika föreningar och projekt och han är ofta spindeln i nätet. Bo är drivande i Vikbolandets Företagsgrupp och på senare tid har han även tagit tag i och som ansvarig marknadsgeneral genomfört den uppskattade Wikbolandsmarken. Han är en mycket värdig vinnare som Östgötadagarnas landsbygdsstipendiat 2020."

Text: Anchi Alm / Nyhetsredaktionen, telefon 010-103 94 88