Landstinget i Östergötland

Vrinnevisjukhuset stiger i AT-ranking

[2018-09-04]

Från placering 23 till 14. Så högt klättrar Vrinnevisjukhuset i Norrköping i den årliga AT-rankingen gjord av Sveriges yngre läkares förening. "Att alla våra AT-läkare rekommenderar studieorten är ett kvitto", säger Magnus Runqvist, verksamhetschef för AT-organisationen i Norrköping.

Bilden visar läkare på akuten.

Varje år undersöker Sveriges yngre läkares förening (Sylf) var i landet AT-läkarna är mest respektive minst nöjda med sin allmäntjänstgöring.

Vrinnevisjukhuset har klättrat till plats 14 i årets mätning jämfört med förra årets placering 23.

– Det är jätteroligt. Vi har legat bra till i kirurgi- och psykiatriplaceringen de senaste åren. Nu har även medicinplaceringen vandrat uppåt och klivit fram när det gäller framför allt introduktion och kollegialt stöd, säger Magnus Runqvist, verksamhetschef för AT-organisationen i Norrköping.

Alla rekommenderar studieorten

Att snittbetyget är 5,32 av 6 möjliga, tycker han är bra. Liksom att 100 procent av samtliga AT-läkare i Norrköping har rekommenderat studieorten till andra.

– Det är ett kvitto på att vi har lyckats, säger Magnus Runqvist.

Också vårddirektör Ditte Pehrsson Lindell är nöjd över sjukhusets placering.

– Det är glädjande att Vrinnevisjukhuset blir ännu bättre. Det här är en otroligt viktig strategisk fråga. Att vi har AT-läkare som trivs och får en bra utbildning som rustar dem väl för framtiden, säger hon.

De andra två sjukhusen i Region Östergötland sjönk något i årets AT-ranking. Universitetssjukhuset i Linköping gick från plats 32 förra året till 39 i år. Lasarettet i Motala gick från plats 13 förra året till plats 16 i år.

– Det är fortfarande en jättefin placering som vi absolut kan vara stolta över, säger Ditte Pehrsson Lindell.

Det totala antalet sjukhus i årets ranking är 68.

Textansvarig: Carolina Häggkvist, 010-103 77 85

Denna webbplats