Landstinget i Östergötland

Tidningen Forskning och utveckling nominerad till Publishingpriset

[2018-08-28]

Tidningen Forskning och utveckling är nominerad till det prestigefyllda Publishingpriset 2018. Tidningen som ges ut av Region Östergötland och Medicinska fakulteten vid Linköpings universitet i samarbete med byrån Content Innovation, sprider kunskap om aktuell medicinsk forskning i länet.

Bilden visar en man som läser tidningen forskning och utveckling.

Publishingpriset belönar lovvärd redaktionell kommunikation och marknadskommunikation och delas ut i kategorierna print, webb och film. Tidningen Forskning och utveckling tävlar i kategorin verksamhetstidningar och print.

– Vi är stolta över nomineringen till kommunikationspriset där vi tävlar med andra vassa och engagerande verksamhetstidningar. Det är roligt att tidningen som sprider medicinsk forskning från Östergötland uppmärksammas nationellt i detta sammanhang, säger Maria Carlqvist, redaktör vid kommunikationsenheten, Region Östergötland.

Bidragen bedöms utifrån bland annat användbarhet, design, tillgänglighet samt verbalt och visuellt innehåll. Finalisterna bedöms av en jury och vinnarna presenteras den 7 november.

Tidningen Forskning och utveckling kommer med två nummer per år med syftet att ge allmänhet, forskare, studenter, sjukvårdsmedarbetare och beslutsfattare tillgång till forskning i konkreta exempel i intervjuer och bilder. Redaktionskommittén består av representanter för både Region Östergötland och Medicinska fakulteten vid Linköpings universitet.

Textansvarig: Nyhetsredaktionen, 010-103 76 28