Störningar i mobilnätet

[2019-06-18]

Under måndagen och tisdagen förekom störningar i Tele2:s mobilnät. Den som akut behövde komma i kontakt med SOS Alarm, men upplevde problem uppmanades att ta ut SIM-kortet och därefter ringa 112 utan SIM-kort i mobiltelefonen.

Bilden visar en mobiltelefon i en hand

Uppdatering 15.00

Nu fungerar åter igen regionens telefoni utan störningar.

_______________________________

Det är kunder till leverantören Tele2 som har problem med mobilnätet sedan i måndags.

På krisinformation.se går följande generella rekommendation att läsa:
"Om man har problem att komma i kontakt med SOS Alarm vid mobilnätstörningar, oavsett operatör, bör man ta ur sitt SIM-kort och ringa 112 utan SIM-kortet i mobiltelefonen."

Region Östergötland är i liten utsträckning påverkad av störningarna. Det förekommer en del problem med att nå Folktandvården, vårdcentraler och mottagningar med återuppringningsfunktion.

Om det inträffar kan uppringaren antingen försöka igen efter en stund eller boka en telefontid via 1177.se på den aktuella mottagningens webbplats.

Textansvarig: Carolina Häggkvist, 010-103 77 85

Andra webbplatser