Landstinget i Östergötland

Rekordmånga besöker 1177.se

[2018-10-18]

Allt fler använder 1177 Vårdguidens webbplats 1177.se. Under september slogs rekord med över tio miljoner besök. Statistiken visar att invånarna i Östergötland bland annat uppskattar att fler och fler mottagningar skapar nyttiga e-tjänster på webben.

Bilden visar en mobil app med 1177 Vårdguiden.

I september gjorde invånarna i Östergötland tillsammans närmare 398 000 besök på 1177.se. Även det är rekord för en enskild månad. Många loggar in med bank-id och använder 1177 Vårdguidens e-tjänster, ett alternativ och komplement till övriga kontaktvägar som till exempel telefon.

– Kvinnoklinikerna i både Linköping och Norrköping är några av våra verksamheter som kommit långt med att skapa e-tjänster som patienterna uppskattar att använda. Det syns i besöksstatistiken, säger Lotta Saleteg Falk, e-hälsostrateg i Region Östergötland.

Populära e-tjänster hos kvinnohälsan

Bland tio-i-topp-sidorna i september på 1177.se för Östergötland hamnar såväl Kvinnohälsan Linköping som Kvinnohälsan Norrköping. Båda erbjuder populära e-tjänster som "Omboka tid för gynekologisk cellprovtagning" och "Förnya recept på preventivmedel".

– Vi jobbar intensivt med att utveckla och lansera fler e-tjänster på våra mottagningar och vårdcentraler. Och det är så klart väldigt roligt när vi ser att de används och uppskattas. Trenden nu är att allt fler verksamheter erbjuder tidbokning på webben. Häromdagen öppnade till exempel tre folktandvårdskliniker, Söderköping samt Åby och Vidablick i Norrköping, den möjligheten på 1177.se. säger Lotta Saleteg Falk.

Om 1177.se

1177 Vårdguiden är hela Sveriges samlingsplats för information och tjänster inom hälsa och vård. På 1177.se samlas såväl information om sjukdomar, behandlingar, regler och rättigheter som kontaktuppgifter, öppettider och e-tjänster för vård- och tandvårdsmottagningar från alla Sveriges landsting och regioner. Innehållet kvalitetssäkras av en redaktion och faktagranskas av läkare, sjuksköterskor och andra experter från hälso-och sjukvården.

Textansvarig: Katarina Nestor, 010-103 71 08