Nycirkusfestival mitt i stan

Bilden visar Cirkus Cirkörs föreställning Bloom

[2019-08-14]

I morgon startar nycirkusfestivalen “I dare you” i Linköping. Under tre dagar fylls Stora torget och Hospitalstorget av cirkusartister från både när och fjärran. Region Östergötland är medarrangör genom projektet Nycirkus Öst.

Bilden visar Norwegian Ninjas

Festivalen har namnet "I Dare You – Linköping Contemporary Circus Festival" och pågår från torsdag till lördag. Värd för arrangemanget är Linköpings kommun och programmet innehåller såväl internationella artister som lokala representanter.

– Nycirkus är spännande för att det är så oväntat och för att det omöjliga plötsligt blir gjort. Det kan vara allt från vackert till läskigt eller spektakulärt och roligt, säger Maria Brusman, kulturstrateg scenkonst i Region Östergötland.

Världspremiär

På festivalscenen blir det bland annat världspremiär för Cirkus Cirkörs nya föreställning Bloom. Under lördagen kommer det också att vara open stage där världsartister varvas med regionala cirkusartister.

Även kompaniet Norwegian Ninjas bjuder på ett smakprov från föreställningen Circus Extravaganza Cabaret som nyligen spelades i Berlin. En show fylld av gränsöverskridande cirkus med inslag av fakirer, burlesk och extravaganta karaktärer.

"I dare you" är en del av projektet Nycirkus Öst, som stöds av Kulturrådet. Festivalen är ett brett samarbete mellan Linköpings kommun, Visit Linköping & co, Östgötateatern, Region Östergötland, Finspångs kommun och East Sweden Circus Festival.

Det här är den tredje festivalen inom Nycirkus Öst, de två första gick under namnet Cirkusslottet och arrangerades i Finspång.

Textansvarig: Carolina Häggkvist, 010-103 77 85

Andra webbplatser