Landstinget i Östergötland

Ny litterär slinga på Östgötaleden

[2018-07-10]

I går invigdes en ny spännande sträcka på Östgötaleden där natur möter kultur. På ”AnnaGerdas slinga" möts vandraren av citat från Gerda Anttis böcker illustrerade av Anna Helldorff.

Bilden visar Anna Helldorff och Gerda Antti på den nya slingan på Östgötaleden.

Författaren Gerda Antti deltog själv i invigningen som hölls av regionpolitiker Lena Käcker Johansson (KD). Gerda Antti berättar att hon själv gärna rör sig i östgötanaturen i sina hemtrakter, och det finns många citat ur hennes böcker som passar på slingan. Illustratören Anna Helldorff har också rötter i trakten.

– Tanken är att man ska bli nyfiken på citaten medan man går genom det vackra landskapet. Vi vill skapa ett intresse för den lokala litteraturen och få fler att upptäcka Östgötaleden, säger Britt-Louise Nilsson, natur- och friluftsstrateg i Region Östergötland.

För att komma hit kör man genom Kisa mot Österbymo, svänger av mot Föllingsö och följer vägen tills man ser den orangea Östgötaledsflaggan.

Mer information och digital karta finns på Östgötaledens webbplats på Visit Östergötland.

Textansvarig: Maria Carlqvist, Nyhetsredaktionen, 010-103 76 28

Andra webbplatser