Landstinget i Östergötland

Förlängt avtal med Aleris i Motala

[2018-07-19]

Region Östergötland har förlängt avtalet med Aleris om ortopedi och kirurgi på Lasarettet i Motala. Det säkrar vården tills domen om den nya upphandlingen kommer.

Bilden visar lasarettet i Motala

Den privata vårdgivaren Capio vann i våras den nya upphandlingen av ortopedi och kirurgi vid Lasarettet i Motala. Beslutet överklagades och prövas nu rättsligt och det är inte klart när avgörandet kommer. För att säkra vården har Region Östergötland förlängt nuvarande avtal med den privata vårdgivaren Aleris.

– Det är glädjande att vi redan nu är klara och att Aleris fortsätter att driva verksamheten under sex månader eller längre, tills det rättsliga läget blir klart. För regionen är det viktigt att östgötarna känner sig trygga i att få vård under tiden, säger Kaisa Karro (S), ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden i Region Östergötland.

Textansvarig: Maria Carlqvist, 010-103 76 28