Landstinget i Östergötland

Hur bra är du som östgötavärd?

[2018-07-26]

Vad finns att se och uppleva i Östergötland för en turist och hur tar vi hand om våra gäster på bästa sätt? Nu finns en webbaserad utbildning där man kan förbättra sig som ambassadör för länet.

Bilden föreställer två tjejer som tittar i en mobil

Tanken är att man ska kunna svara på vanliga frågor som en turist kan ha, och även berätta om sevärdheter i länet. Visit Östergötland har tillsammans med företaget StageIt och Turistrådet Västsverige tagit fram den digitala värdskapsutbildningen. Främst riktar den sig till personer som arbetar inom turistnäringen men alla kan förbättra sig som östgötavärdar. Många yrken kommer i kontakt med turister, allt från taxichaufförer till restaurang- och butiksanställda.

– Visst vill vi ha fler gäster här i Östergötland! Här kan man testa hur bra man är på att ta emot gäster men också stämma av om man har koll på sevärdheter och attraktioner så att släkt, vänner och andra gäster får den bästa upplevelse man kan tänka sig här i Östergötland, säger Susanne H Fredriksson, chef på Visit Östergötland.

Vätternrundan och Stadium sports camp för ungdomar i Norrköping finns bland de stora evenemangen som är bra att känna till, och bland vackra och spännande platser finns allt från Omberg till Östgötaskärgården.

De svenska turisterna var flest i Östergötland under 2017. Tyska turister var i majoritet bland utlandsbesökarna, följt av besökare från Storbritannien, Finland och Norge. Finspång var den kommun i länet som ökade sin turism mest.

Länk till utbildningen: www.visitostergotland.se/vardskapsutbildning

Text: Maria Carlqvist / Nyhetsredaktionen, 010-103 94 88