Landstinget i Östergötland

Hon blir ny vårddirektör vid Vrinnevisjukhuset

[2018-11-08]

Vrinnevisjukhuset får en ny vårddirektör. Det blir Jessica Frisk, idag verksamhetschef vid kirurgiska kliniken, som tillträder tjänsten i början av nästa år.

Bilden visar Jessica Frisk

Vrinnevisjukhuset har varit utan vårddirektör sedan våren 2017. Nu återinrättar regiondirektör Krister Björkegren befattningen för att därigenom stärka ledningen för såväl Vrinnevisjukhuset som hela sjukvårdssystemet i Region Östergötland.

– Det känns roligt att kunna rekrytera Jessica Frisk till ny vårddirektör. Hon har ett högt förtroende i vår organisation och stor kompetens inom forskning, utbildning och verksamhet. Jessica har också erfarenhet utifrån Sydöstra sjukvårdsregionen och nationellt, vilket gör henne till en bra företrädare för Region Östergötland, säger regiondirektör Krister Björkegren.

”Stärker hela regionen”
Jessica Frisk har arbetat i chefsposition på Vrinnevisjukhuset i drygt åtta år, först som biträdande verksamhetschef och de senaste dryga fyra åren som verksamhetschef vid kirurgiska kliniken. Hon är överläkare i kirurgi, har disputerat vid kvinnokliniken på Universitetssjukhuset i Linköping, och känner båda sjukhusen väl.

– Jag tycker att vårddirektörsrollen är viktigt för ViN och Region Östergötland. Jag vill vara med och utforma tjänsten och stödja samarbetet mellan kliniker och sjukhus. Att stärka ViN stärker hela regionen. Det kommer att vara en tuff och rolig utmaning, men jag anser att ViN och Region Östergötland har alla förutsättningar för att kunna ge en högklassig sjukvård, vara en attraktiv arbetsplats och ett självklart val för studenter säger Jessica Frisk.

Hon tillträder tjänsten i början av nästa år och kommer att vara vårddirektör på halvtid och fortsätta att arbeta kliniskt på halvtid. Det är ännu inte klart vem som blir ny verksamhetschef vid kirurgiska kliniken.

Textansvarig: Bodil Knuthammar, 010-103 94 88