Landstinget i Östergötland

Hälsotecken valextra ute nu

[2018-09-03]

Vad tycker partierna i regionfullmäktige i olika frågor? Det tar tre väljare i Östergötland reda på i Hälsotecken valextra, som skickas till alla hushåll i länet.

Bilden visar framsidan på hälsotecken valextra med tre väljare.

På söndag är det val i Sverige. Ella Colldin Flintberg, Safwat Said och Lena Ilmarson är tre väljare i Östergötland som tycker att det är viktigt att rösta.

– Det känns spännande, det här är ju någonting nytt för mig. Jag ser det som vår plikt att rösta när vi får möjlighet att tycka till. Alla får inte det överallt, säger förstagångsväljaren Ella Colldin Flintberg i Hälsotecken valextra.

Frågor till partierna

I tidningen ställer de tre väljarna varsin fråga till de åtta partier som i dag finns representerade i regionfullmäktige. "Vad gör ni för att alla invånare ska få den vård de behöver när de behöver den?", är en av frågorna som partierna svarar på.

Du kan också läsa om vilka områden du är med och påverkar när du röstar i landstingsvalet (som det fortfarande heter, även om Landstinget i Östergötland har bytt namn till Region Östergötland).

Hälsotecken valextra delas ut till alla hushåll i länet i början av den här veckan.

Textansvarig: Cecilia Ottosson, 010-103 78 29