Framgångar i sociala medier

[2019-08-16]

Östergötland är landets näst bästa region när det gäller både följare på Facebook och aktivitet på Linkedin. Det visar en färsk rapport från utbildningsföretaget Kreafon. ”Mycket roligt! Vi jobbar aktivt med både följarskaran och innehållet i våra sociala medier”, säger kommunikationsdirektör Anna Bowall.

Bilden visar kommunikatören Carolina Häggkvist med två tårtor

Ungefär samtidigt som rapporten "Attraktiv region & kommun – 2019" släpptes passerade Region Östergötland 10 000-strecket för antalet följare på Linkedin. Där fanns sedan tidigare endast Skåne, Västra Götaland och Stockholm av landets totalt 21 regioner.

Om man i stället tittar på aktiviteten på Linkedin placerar sig Region Östergötland på en andraplats med 127 inlägg under det senaste året, strax efter Örebro som gjorde ytterligare tio inlägg under samma period.

– Det här är en bekräftelse och stärker oss i vårt fortsatta arbete. De sociala kanalerna är viktiga för oss som kontaktytor med våra invånare i Östergötland.

Satsar på rörligt material

Också på Facebook kniper Östergötland andraplatsen bland landets regioner med sina 9 538 följare, även där efter Region Örebro län med 15 489 följare.

– Vi satsar allt mer på rörligt material eftersom vi ser att det fungerar bra i sociala medier och ökar engagemanget bland våra följare, säger Anna Bowall.

Utbildningsföretaget Kreafon har tagit fram statistik över kommunernas närvaro i sociala medier sedan 2013. Nytt för i år är att även regionerna finns med i undersökningen.

Textansvarig: Carolina Häggkvist, 010-103 77 85