Landstinget i Östergötland

Fördjupningskurs för forskningssjuksköterskor

[2018-04-23]

Forum Sydost, i samarbete med representanter från lokala nätverk för forskningssjuksköterskor och Läkemedelsindustriföreningen (LiF) arrangerar nu den första fördjupningskursen för forskningssjuksköterskor i Sydöstra sjukvårdsregionen.

Bilden visar Birgitta Ek

Forskningssjuksköterskor har en mycket central och viktig roll i arbetet med kliniska prövningar och målet är att tillgodose att kompetensen yrkesgruppen ytterligare förstärks.

Utbildningen riktar sig till forskningssjuksköterskor eller medarbetare med liknande befattning, exempelvis undersköterskor, biomedicinska analytiker, anställda vid region eller landsting i sydöstra sjukvårdsregionen.

Deltagarna ska ha minst två års erfarenhet av att arbeta med kliniska prövningar.

Kursen ger fördjupande kunskaper i både teori och praktik inom kliniska läkemedelsprövningar. Stor vikt kommer att läggas på det praktiska arbetet och föreläsningar varvas med gruppövningar och diskussioner utifrån praktiska exempel.

Information och anmälan sker via Linköpings universitets webbplats. (klicka på länken till höger.)

Textansvarig
: Nyhetsredaktionen, 010-103 76 28

Tid och plats:
Dag 1–2: 11–12 september 2018. Dag 1 börjar med registrering kl. 09.00 och dag 2 avslutas ca 16.15.
Dag 3: 10 oktober 2018. Dag 3 börjar kl. 09.00 och avslutas kl 16.00.
Plats: Scandic Linköping City, Gamla Tanneforsvägen 51 som ligger på gångavstånd från Centralstationen i Linköping.

Andra webbplatser