Dags för Östergötlands egen innovationsvecka

[2020-11-02]

I en tid där innovation känns viktigare än någonsin, firar East Sweden Innovation Week tioårsjubileum. Den 2-8 november bjuds det in till innovationsevent över hela länet. En av höjdpunkterna är Innovation Day den 6 november, som går att följa i en särskild VR-miljö.

Bild på VR-miljön under Innovation week

2011 gick startskottet för Östergötlands egen innovationsvecka. Då under namnet Vecka 45, numera East Sweden Innovation Week. Och innehållet är fortfarande detsamma. Inspiration, innovation och möten.

East Sweden Innovation Week riktar ljuset mot all den innovationskraft som finns i Östergötland, säger Carina Malmgren, strateg inom området innovation och näringsliv på Region Östergötland. Vi ska bidra till kreativa innovationsmiljöer, ett starkt företagsklimat och god tillväxt i Östergötland.

I år hålls East Sweden Innovation Week alltså för tionde gången. Och företag och organisationer i Östergötland visar både innovationslust och kreativitet, med rådande restriktioner. Den 2-8 november fylls länet av digitala evenemang och aktiviteter, alla med fokus på innovation.

Seminarier och klasskamp

Det blir bland annat seminarier om tryckt elektronik för Internet of Things, om uppkopplade lekparker och klimatsmart resande med ny teknik. Dessutom kommer 55 klasser i Motalas grundskolor att delta i en innovativ klasskamp med digitalt uppdrag.

En av veckans höjdpunkter är Innovation Day fredagen den 6 november. Den här gången med temat "innovation för en ny tid". Huvudtalare är Ashkan Fardost, som kommer att tala om "Digitaliseringens betydelse för människan och samhället" och Sanna A Wadström som talar under rubriken "Digitaliseringens möjligheter för företag i en föränderlig värld".

De tider vi befinner oss i har drivit på innovation och digitalisering. Vi kommer att ta oss an frågan om hur nya tider och en ökande digitalisering påverkar oss som människor och hur företagen har arbetat innovativt för att ställa om, säger projektledare Madeleine Söderstedt Sjöberg.

Innovation Day arrangeras digitalt så att deltagarna kan följa eventet virtuellt. Dessutom skapas en särskild VR-miljö, där deltagarna med VR-glasögon kan följa det som händer på scen och mingla runt med alla andra deltagare.

Hela programmet finns på innovationweek.eastsweden.se.

Textansvarig: Anchi Alm, nyhetsredaktionen, telefon 010-103 94 88