Landstinget i Östergötland

Dags att söka sommarjobb

Bilden visar glada ungdomar som sitter utomhus.

[2019-01-21]

Nu är ansökningen till Region Östergötlands sommarjobb för gymnasieungdomar öppen. ”De kommer att få en inblick i sjukvården, men framför allt får de ett roligt sommarjobb, säger HR-konsulten Katarina Svenhammar.

De 75 platserna kan sökas av gymnasieungdomar i Östergötland under vecka 4 och vecka 5. Ett sommarjobb i Region Östergötland varar i fyra veckor.

– De kommer att få en inblick i sjukvården, en chans att få se olika yrkesgrupper och förhoppningsvis bli nyfikna på att söka en vårdutbildning i framtiden. Men framför allt kan vi erbjuda ett roligt och stimulerande sommarjobb, säger Katarina Svenhammar, HR-konsult för rekrytering i Region Östergötland.

Arbetsuppgifterna varierar och går ut på att hjälpa till i omvårdnadsarbetet. Det kan till exempel vara att dela ut frukost, fylla på i förråd, följa med vid transporter eller att hjälpa till med administrativa uppgifter som arkivering.

– För patienternas del blir det här en guldkant i omvårdnaden och för ungdomarnas del innebär det erfarenhet och ett bra sätt att tjäna extra pengar. Dessutom tar verksamheterna gärna emot ungdomarna eftersom de uppskattas av både patienter och medarbetare, säger Katarina Svenhammar.

Sista ansökningsdag är 3 februari. Platserna till intervju lottas bland de sökande.

Textansvarig: Carolina Häggkvist, Nyhetsredaktionen, 010-103 77 85

Denna webbplats