Region Östergötland Man med filmkamera i ett serverrum

Pressrum

Välkommen till Region Östergötlands pressrum

Här kan du som är journalist ta del av våra nyheter, söka i diariet och hämta bilder som är fria för publicering.

Mejla frågor till press@regionostergotland.se, som bevakas dagtid vardagar, eller kontakta pressekreteraren. Du kan också vända dig till pressjouren, som är tillgänglig dygnet runt alla dagar och nås via växeln 010-103 00 00. 

Se våra presskonferenser på Youtube >>>

Samlad information om coronaviruset i Östergötland >>>

 • Tredje dosen till personer i riskgrupp över 60 år

  Region Östergötland erbjuder nu en tredje vaccindos mot covid-19 till personer från 60 till 64 år som befinner sig i riskgrupp. I dag, fredag, får de erbjudandet om vaccinering i sin digitala brevlåda. Med vanlig post kommer det i början av nästa vecka.

  3 december 2021


 • Aktiviteter för att stärka och utveckla demokratin

  I år firar den svenska demokratin 100 år – i valet 1921 kunde kvinnor för första gången rösta i val till riksdagen. För att uppmärksamma att demokratin fyller 100 år genomförs en rad aktiviteter i Östergötland som stärker och utvecklar demokratin.

  2 december 2021


 • Satsning ska öka kunskap om barncancer

  Alla barn som insjuknar i cancer kommer genom sina vårdnadshavare att erbjudas ingå i en särskild satsning inom Genomic Medicine Sweden. Satsningen ska öka kunskapen om varför barncancer uppstår och förbättra möjligheterna att ställa en snabbare och mer detaljerad diagnos.

  1 december 2021


 • 24 miljoner till cancerforskning

  Cancerfonden har beslutat om att ge 24 miljoner kronor till flera forskningsprojekt vid Linköpings universitet. En av forskarna som leder projekten är Charlotta Dabrosin, professor i onkologi vid Linköpings universitet och överläkare vid onkologiska kliniken i Region Östergötland.

  30 november 2021


 • Nytt rapportverktyg ger tydligare bild av hur befolkningen mår

  Region Östergötland har tagit fram Områdesprofiler, ett nytt flexibelt digitalt verktyg som visar hur invånarna i ett visst område mår, baserat på levnadsvanor, socioekonomi och faktorer som påverkar hälsan. Verktyget ska ge vårdcentralerna stöd i det hälsobefrämjande arbetet.

  30 november 2021


 • Ny webbplats guidar till yrkesutbildningar

  Nu finns det en webbplats som guidar vuxna till det breda utbudet av yrkesutbildningar i Östergötland. Region Östergötland står, tillsammans med kommunerna i Östergötland och Tranås kommun, bakom den gemensamma webbplatsen Vuxenstudera i Östergötland

  29 november 2021


 • Precisionshälsa förebygger sjukdom för individen

  Nya analysmetoder och verktyg i hälso- och sjukvården ökar möjligheten till mer individbaserad behandling av olika sjukdomar. Men det ger också nya förutsättningar att arbeta mer precist med förebyggande insatser. På onsdagen arrangerade East Sweden Medtech ett webbinarium om precisionshälsa.

  26 november 2021


 • Drop in-vaccinering i julhandeln

  Från och med fredag 26 november erbjuder Region Östergötland vaccinering mot covid-19 i I-huset på Tornby i Linköping, och på Norrköpings stadsbibliotek. Verksamheten pågår varje dag ända fram till jul.

  25 november 2021


 • Tredje vaccindos till ytterligare grupper

  Region Östergötland erbjuder i nästa steg en tredje vaccindos till personer från 50 år och uppåt, samt de från 18 år som ingår i medicinska riskgrupper. Erbjudandet går ut när åldersgruppen 65 plus har nått en vaccinationsgrad på 80 procent, vilket förväntas ske om ungefär två veckor.

  24 november 2021


 • Nytt ambulansflygplan visades

  I dag visades ett av sex nya ambulansflygplan upp vid Linköping city airport. Från februari nästa år finns flygplanen i beredskap för alla regioner i Sverige.

  19 november 2021


Kontakt

Bild på Bodil Knuthammar

Bodil Knuthammar

Pressekreterare

010-103 94 88

0702-93 13 34

e-post

Region Östergötlands kalendarium