Landstinget i Östergötland Man med filmkamera i ett serverrum

Pressrum

Välkommen till Region Östergötlands pressrum.

Här kan du som är journalist ta del av våra nyheter, pressmeddelanden och
pressinbjudningar, söka i diariet och hämta bilder som är fria för publicering.

Välkommen att höra av dig till pressekreteraren om du har frågor. Du kan också kontakta pressjouren, som är tillgänglig dygnet
runt alla dagar och nås via växeln 010-103 00 00.

 • Ökad risk för nackbesvär hos truckförare

  222 huvudvridningar i timmen och ett sittande arbete i trucken. Det gör truckförarens arbete till ett högriskyrke, ser forskare vid Arbets- och miljömedicin i Region Östergötland. Snart ska de presentera resultaten på en internationell ergonomisk konferens i Italien.

  13 augusti 2018


 • Nu ska lika lön för lika arbete gälla i hela EU

  Den 21 juni antog ministerrådet revideringen utstationeringsdirektivet som ska försäkra lika lön för lika arbete mellan utstationerade och inhemska arbetare. Direktivet ska därmed motverka orättvisa lönenivåer mellan arbetstagare och orättvisa konkurrensförhållanden mellan företag. I Sverige har regeringen utsett en särskild utredare för att undersöka hur det nya direktivet ska implementeras.

  8 augusti 2018


 • EU och Japan ingår historiskt handelsavtal

  Den 17 juli undertecknade EU och Japan det största handelsavtal som EU förhandlat fram. Överenskommelsen innebär bland annat att 1 miljard i tullar kommer försvinna och att det öppna marknadsklimatet parterna emellan kommer möjliggöra företag på båda sidor att öka sin export och utvidga sin verksamhet.

  8 augusti 2018


 • Eurostat: Sveriges befolkning fortsätter växa

  Nya siffror från Eurostat visar att befolkningen i Sverige ökat med 1,24 procent under 2017, vilket är den tredje största befolkningsökningen i EU. Förklaringen till tillväxten som är signifikativ för nästan hela EU är invandring, utan invandringen beräknar Eurostat att EU:s befolkning kommer minska med 100 miljoner inom 60 år.

  8 augusti 2018


Kontakt

Bild på Bodil Knuthammar

Bodil Knuthammar

Pressekreterare

010-103 94 88

0702-93 13 34

e-post

Region Östergötlands kalendarium