Region Östergötland Man med filmkamera i ett serverrum

Pressrum

Välkommen till Region Östergötlands pressrum

Här kan du som är journalist ta del av våra nyheter, pressmeddelanden och
pressinbjudningar, söka i diariet och hämta bilder som är fria för publicering.

Välkommen att höra av dig till pressekreteraren om du har frågor. Du kan också mejla till press@regionostergotland.se eller kontakta pressjouren, som är tillgänglig dygnet runt alla dagar och nås via växeln 010-103 00 00.

Se våra presskonferenser på Youtube >>>

Samlad information om coronaviruset i Östergötland >>>

 • ”Extra stor risk att bli isolerad”

  Personer med psykisk ohälsa kan vara särskilt sårbara under pandemin. När vardagens träffar blir inställda ökar ensamhet och risk för isolering. Många är beroende av stöd från anhöriga som de nu inte kan träffa som vanligt.

  2 juli 2020


 • Skolan kan vara nyckeln till att förbättra för barn i samhällets vård

  Barn i samhällets vård mår sämre än andra barn och presterar sämre i skolan. Men de har förtroende för skolpersonal och presterar bättre efter individuell kartläggning i skolan. Det visar en avhandling från Linköpings universitet.

  2 juli 2020


 • Nu finns ett samlat PTP-program för psykologer

  Nu finns ett samlat program för Praktisk tjänstgöring för psykologer, PTP, i Region Östergötland. "Vi har gjort en utbildningssatsning och inrättat träffar för nyutbildade psykologer i vården", säger Astrid Kihlén, studierektor.

  1 juli 2020


 • Ny e-tjänst för provtagning av covid-19

  Från och med denna vecka kan den som har symtom på covid-19 i Östergötland boka tid direkt för provtagning genom en ny e-tjänst på 1177.se. Målet är att göra det enklare för patienten, öka tillgängligheten och underlätta hanteringen för sjukvården.

  30 juni 2020


 • Satsning på förbättrad skyltning på Östgötaleden

  Intresset för att vistas i naturen och att vandra har ökat kraftigt under pandemin. Nu rustas Östgötaleden upp med en enhetlig entréskyltning och förstärkt vägvisning med avståndsinformation.

  24 juni 2020


 • Region Östergötland larmar: ökad smittspridning bland unga

  Region Östergötland ser tecken på att studentfirandet i västra länsdelen kan ha ökat coronasmittan bland unga. I Motala, som var först ut med sin student, har antalet smittade ökat den senaste veckan.

  17 juni 2020


 • Kampanj ska sprida budskap om att hålla avstånd

  Region Östergötland provar ett nytt grepp för att fortsätta sprida budskapet om att hålla avstånd. Medarbetarna erbjuds att hämta eller beställa en t-shirt med budskapet.

  17 juni 2020


 • Nytt initiativ i Östergötland sammanför lokala restauranger med utflyktsmål

  Visit Östergötland lanserar initiativet “Utflyktsmålet” i samarbete med ett sjuttiotal restauranger och caféer i regionen. Utflyktsmålet är en take away-box med mat framtagen för upptäcktsfärder och aktiviteter i naturen. Syftet är att lyfta fram och sammanföra lokala näringsidkare inom restaurang, café och utomhusaktiviteter under coronakrisen.

  17 juni 2020


 • 25 år med Internationella medicinska programmet samlas i antologi

  Internationella medicinska programmet i Region Östergötland fyller 25 år. Tusentals personer har fått avgörande läkarvård runt om i världen under ett kvarts sekel, samtidigt som länets läkare har höjt sin kompetens. Nu presenteras verksamheten i en antologi.

  16 juni 2020


 • Almi Invest får 400 miljoner i regeringens krisbudget

  Regionens start up- och scale up-bolag får nu tillgång till extra riskkapital via 400 nya miljoner till Almi Invest. 30 miljoner går till länen i Östra Mellansverige.

  10 juni 2020


Kontakt

Bild på Bodil Knuthammar

Bodil Knuthammar

Pressekreterare

010-103 94 88

0702-93 13 34

e-post

Region Östergötlands kalendarium