Region Östergötland Man med filmkamera i ett serverrum

Pressrum

Välkommen till Region Östergötlands pressrum.

Här kan du som är journalist ta del av våra nyheter, pressmeddelanden och
pressinbjudningar, söka i diariet och hämta bilder som är fria för publicering.

Välkommen att höra av dig till pressekreteraren om du har frågor. Du kan också mejla till press@regionostergotland.se eller kontakta pressjouren, som är tillgänglig dygnet runt alla dagar och nås via växeln 010-103 00 00.

 • Ingen ökad provtagning

  Region Östergötland märker ett ökat tryck från personer som vill provtas för covid-19. ”Vi provtar fortfarande inte personer som inte har symtom eller som bara har lindriga symtom”, tydliggör sjukvårdsledare Rickard Lundin.

  3 april 2020


 • Regionfullmäktiges sammanträde ställs in

  Regionfullmäktiges sammanträde den 28 april ställs in med anledning av coronasituationen.

  3 april 2020


 • Vård av covid-19-patienter på US infektionsklinik

  På infektionskliniken på Universitetssjukhuset i Linköping (US) kan smittsamma covid-19-patienter i isolering få likvärdig vård som patienter på vanliga vårdavdelningar.

  2 april 2020


 • Pressträff om covid-19 i Östergötland

  På tisdagen höll Region Östergötland en presskonferens för att ge en lägesuppdatering om covid-19 i Östergötland. Där framkom att sammanlagt 75 personer som har varit inlagda på länets sjukhus har tillfrisknat och skrivits ut.

  31 mars 2020


 • Region Östergötland lanserar matchningswebb för företag

  Många företag har hamnat i svår kris med anledning av coronaviruset. Samtidigt finns det företag som har behov av tjänster och extra arbetskraft. För att hjälpa företag att hitta varandra i krisen, har Region Östergötland snabbt satt upp en ny webbtjänst, www.matchajobben.nu.

  30 mars 2020


 • Tveka inte att söka vård

  Länets sjukhus ser nu tecken på att svårt sjuka personer tvekar att söka akutsjukvård och därför kommer in till sjukhus för sent. ”Man ska inte vara rädd att söka sjukvård på grund av covid-19”, säger smittskyddsläkare Britt Åkerlind.

  27 mars 2020


 • Folktandvården begränsar sin verksamhet – sparar resurser till sjukvården

  Folktandvården har beslutat att endast utföra akuta behandlingar och vård som inte kan anstå. Detta för att spara resurser till sjukvården i form av skyddsutrustning och lokaler i arbetet med covid-19.

  26 mars 2020


 • Operationer flyttas fram

  Region Östergötland trappar nu ytterligare upp insatserna med anledning av covid-19. Det innebär att merparten av alla planerade operationer skjuts upp från och med i morgon tisdag. Fokus är att bereda plats för akut vård och vård som inte kan vänta.

  23 mars 2020


 • Ytterligare två personer med corona avlidna i Östergötland

  Under helgen har ytterligare två personer som bekräftats vara positiva med covid-19 avlidit i Östergötland. Det rör sig om en kvinna i 80-årsåldern som avled på Universitetssjukhuset i Linköping och en kvinna i 90-årsåldern på Vrinnevisjukhuset i Norrköping, båda med bakomliggande sjukdomar.

  22 mars 2020


 • Person med coronavirus avliden i Östergötland

  Under torsdagen avled en person på Universitetssjukhuset i Linköping (US), som bekräftades vara positiv med covid-19. Det rör sig om en kvinna i 95-årsåldern med svår bakomliggande sjukdom.

  20 mars 2020


Kontakt

Bild på Bodil Knuthammar

Bodil Knuthammar

Pressekreterare

010-103 94 88

0702-93 13 34

e-post

Region Östergötlands kalendarium