Region Östergötland Man med filmkamera i ett serverrum

Pressrum

Välkommen till Region Östergötlands pressrum

Här kan du som är journalist ta del av våra nyheter, pressmeddelanden och
pressinbjudningar, söka i diariet och hämta bilder som är fria för publicering.

Välkommen att höra av dig till pressekreteraren om du har frågor. Du kan också mejla till press@regionostergotland.se eller kontakta pressjouren, som är tillgänglig dygnet runt alla dagar och nås via växeln 010-103 00 00. 

Se våra presskonferenser på Youtube >>>

Samlad information om coronaviruset i Östergötland >>>

 • Kom på drop in – var du än bor

  Onsdagen den 22 september har alla vård- och vaccinationscentraler i hela Östergötland öppet för drop in-vaccinering mellan klockan 15 och 18. Den som besöker något av sjukhusen kan även bli vaccinerad där.

  16 september 2021


 • Vårdcentralen Cityhälsan Norr och Folktandvården Vidablick flyttar

  Vårdcentralen Cityhälsan Norr och Folktandvården Vidablick flyttar till nya lokaler. Samtidigt tar vårdcentralen tillbaka det tidigare namnet Vårdcentralen Sandbyhov. Även Folktandvården byter namn till Folktandvården Sandbyhov.

  16 september 2021


 • Många studenter kom till drop in

  På tisdagen ordnade Region Östergötland och Linköpings universitet drop in-vaccinering på både Campus Valla och Campus Norrköping. Nära 300 vaccindoser delades ut.

  15 september 2021


 • ”Viktigt för våra patienter och donatorer”

  Hematologiska kliniken och stamcellslaboratoriet på Universitetssjukhuset i Linköping har ackrediterats enligt den europeiska standarden JACIE (The Joint Accreditation Committee ISCT-Europé & EBMT) för sina allogena stamcellstransplantationer.

  15 september 2021


 • Extra vaccin till personer med nedsatt immunförsvar

  Nu erbjuder Region Östergötland en extra dos vaccin till personer med nedsatt immunförsvar, orsakat av sjukdom eller behandling. Erbjudandet når digitala brevlådor i dag, måndag. Med vanlig post kommer det om några dagar.

  13 september 2021


 • Driftstörningen i journalsystemet åtgärdad

  Region Östergötlands journalsystem är nu åter i normal drift efter fredagens driftstörning.

  10 september 2021


 • Driftstörning i regionens journalsystem

  Region Östergötland har under fredagen haft en driftstörning i patientjournalsystemet som uppstod i samband med en planerad uppdatering under natten till fredagen. Det innebär att det för närvarande inte går att boka tider för provtagning av covid-19.

  10 september 2021


 • Elever och anhöriga vaccineras på SFI i Norrköping

  Region Östergötland och Norrköpings kommun har den här veckan testat drop in-vaccinering för elever och anhöriga på vuxenutbildningen i svenska för invandrare, SFI. Om satsningen slår väl ut är tanken att erbjuda det till fler SFI runtom i länet.

  10 september 2021


 • Region Östergötland med i nationell jämställdhetssatsning

  Region Östergötland fortsätter att utveckla och samordna sitt jämställdhetsarbete. Det görs i en nationell satsning tillsammans med Region Kronoberg och Lunds kommun.

  8 september 2021


 • Ägg- och spermiedonatorer söks till fertilitetsbehandlingar

  Vill du hjälpa barnlösa par och ensamstående att kunna bli föräldrar? Nu söker Reproduktionsmedicinskt centrum i Region Östergötland donatorer av ägg och spermier.

  6 september 2021


Kontakt

Bild på Bodil Knuthammar

Bodil Knuthammar

Pressekreterare

010-103 94 88

0702-93 13 34

e-post

Region Östergötlands kalendarium