Region Östergötland Man med filmkamera i ett serverrum

Pressrum

Välkommen till Region Östergötlands pressrum

Här kan du som är journalist ta del av våra nyheter, pressmeddelanden och
pressinbjudningar, söka i diariet och hämta bilder som är fria för publicering.

Välkommen att höra av dig till pressekreteraren om du har frågor. Du kan också mejla till press@regionostergotland.se eller kontakta pressjouren, som är tillgänglig dygnet runt alla dagar och nås via växeln 010-103 00 00.

Se våra presskonferenser på Youtube >>>

Samlad information om coronaviruset i Östergötland >>>

 • Ökad smittspridning i länet

  Smittspridningen med covid-19 har ökat kraftigt i Östergötland och även antalet patienter som behöver sjukhusvård för covid-19 ökar. "Nu måste vi alla kraftsamla, ta ansvar och göra vad vi kan för att bromsa smittan", underströk regionstyrelsens ordförande Kaisa Karro vid en pressträff idag.

  23 oktober 2020


 • Årets bästa chef inom vård och omsorg

  Lena Törnfeldt, verksamhetschef för rehab Öst i Region Östergötland, får utmärkelsen Guldkransen 2020. Det gör henne till Sveriges bästa chef inom vård och omsorg i branschföreningen Ledarna inom vård och omsorgs rankning.

  22 oktober 2020


 • Kallelser till gynekologiskt cellprov skickas till digitala brevlådor

  Den 26 oktober börjar kvinnohälsan i Region Östergötland skicka ut kallelser digitalt till gynekologisk cellprovtagning. Kvinnor som har en digital brevlåda kommer att få sina kallelser dit.

  22 oktober 2020


 • Upphandling inom BUP klar

  Region Östergötland tecknar avtal med Psykiatripartners i Östergötland och Capio Hjärnhälsan om barn- och ungdomspsykiatrisk öppenvård.

  20 oktober 2020


 • Ny centrumchef för Närsjukvården i centrala Östergötland

  Niclas Hilding blir ordinarie centrumchef för Närsjukvården i centrala Östergötland. Han har varit tillförordnad centrumchef sedan december 2019 och fortsätter nu i den rollen som ordinarie.

  20 oktober 2020


 • Reumatisk sjukdom – när kroppseget tolkas som främmande

  Christopher Sjöwall, biträdande professor i reumatologi, föreläser i serien Forskning i framkant. På webbinariet den 22 oktober presenteras och diskuteras den senaste forskningen och framtida möjligheter.

  19 oktober 2020


 • Nytt projekt ska stärka Östergötlands konkurrenskraft

  Nu börjar omställningsarbetet till en hållbar besöksnäring i Östergötland. Det ska göras i ett projekt som finansieras med stöd av Tillväxtverket.

  16 oktober 2020


 • De brinner för omvårdnad

  De är experter på omvårdnad och har aldrig ångrat sitt yrkesval. Lottie Brehmer och Lotta Flodström är undersköterskor vid Universitetssjukhuset (US) i Linköping och har båda valt att vidareutbilda sig till specialistundersköterskor: "För den som vill utvecklas i arbetet finns det stora möjligheter idag."

  15 oktober 2020


 • Ostlänken och E22 högprioriterade i analys till Trafikverket

  Ostlänken och E22 vid Söderköping fortsätter att stå högt på listan när Östergötland och sex andra län trycker på staten om viktiga satsningar på infrastruktur. Den 23 oktober överlämnas en ny storregional systemanalys till Trafikverket.

  15 oktober 2020


 • Prognoser förutser influensaepidemier

  Forskare vid Linköpings universitet har utvecklat en unik metod för att förutse influensaepidemier genom att kombinera flera datakällor. Prognoserna är bland annat användbara vid vårdplanering, så att omfördelning av vårdresurser under epidemier kan ske på bästa möjliga sätt för att ge alla en så bra vård som möjligt.

  15 oktober 2020


Kontakt

Bild på Bodil Knuthammar

Bodil Knuthammar

Pressekreterare

010-103 94 88

0702-93 13 34

e-post

Region Östergötlands kalendarium