Region Östergötland Man med filmkamera i ett serverrum

Pressrum

Välkommen till Region Östergötlands pressrum.

Här kan du som är journalist ta del av våra nyheter, pressmeddelanden och
pressinbjudningar, söka i diariet och hämta bilder som är fria för publicering.

Välkommen att höra av dig till pressekreteraren om du har frågor. Du kan också kontakta pressjouren, som är tillgänglig dygnet runt alla dagar och nås via växeln 010-103 00 00.

 • Linköping bästa universitetssjukhus i AT-ranking

  Universitetssjukhuset i Linköping rankas högst av landets universitetssjukhus i den årliga AT-rankingen som görs av Sveriges yngre läkares förening (SYLF). Samtidigt behåller Vrinnevisjukhuset sin 14:e plats från förra året.

  11 september 2019


 • Metoder att bättre bedöma kärlsjukdom

  Genom att kombinera olika MRT-genererade bilder kan en fullständig bild skapas av en patients kärlsjukdom. Magnus Ziegler har i avhandling utvecklat metoder att förbättra diagnos och uppföljning av patienter med hjärt- och kärlsjukdom.

  10 september 2019


 • Årets östgötska pristagare fick utmärkelser på slottet

  Idag uppmärksammades årets landsbygdsstipendiat och vinnarna av årets östgötadagsbakverk och årets konsthantverk på Linköpings slott.

  5 september 2019


 • Tidiga insatser stärker barns hälsa

  Med tidiga insatser går det att förebygga ohälsa hos barn och unga. På onsdagen möttes politiker och tjänstepersoner från Region Östergötland, länets kommuner och andra myndigheter för att ta del av kunskap på området.

  4 september 2019


 • Klarare bild av hur blodsockernivå påverkar risker vid diabetes typ 1

  Nu presenteras en stor studie om blodsockernivåers koppling till risker för organpåverkan hos personer med diabetes typ 1. Studien kan utgöra ett viktigt underlag för diabetesvården, menar forskarna.

  2 september 2019


 • Ny mottagning för självdialys på Vrinnevisjukhuset

  I dag invigdes en ny mottagning för självdialys och PD-mottagning på Vrinnevisjukhuset. Här samlas flera dialysformer under samma tak. Mottagningen ger fler patienter möjlighet att få självdialys både på sjukhuset och i hemmet.

  30 augusti 2019


 • Region Östergötland inför HPV-analys vid gynekologisk cellprovtagning

  Region Östergötland förbättrar den gynekologiska cellprovtagningen genom att även analysera för HPV, humant papillomvirus. Den nya analysmetoden ger säkrare provresultat och fler kvinnor kan behandlas i tid för att inte insjukna med allvarliga cellförändringar.

  28 augusti 2019


 • Nya specialistsjuksköterskor i äldrevården

  Tre nya färdigutbildade specialistsjuksköterskor finns nu i vården av de äldre på medicinska specialistkliniken i Motala. Alla tre har arbetat länge och nu skaffat sig fördjupad kunskap om sina patienter.

  27 augusti 2019


 • Utvecklat verktyg för kommunikation i telefonrådgivningen

  I sin licentiatavhandling har distriktssköterskan Christina Johnson utvecklat två verktyg för att förbättra och utvärdera kommunikation och feedback i telefonrådgivningen.

  27 augusti 2019


 • Årets kulturpristagare utsedda

  Nu har årets kulturstipendiater utsetts av Region Östergötland. Bland pristagarna finns konstnärer, en filmare och en jonglör.

  22 augusti 2019


Kontakt

Bild på Bodil Knuthammar

Bodil Knuthammar

Pressekreterare

010-103 94 88

0702-93 13 34

e-post

Region Östergötlands kalendarium