Landstinget i Östergötland Man med filmkamera i ett serverrum

Pressrum

Välkommen till Region Östergötlands pressrum.

Här kan du som är journalist ta del av våra nyheter, pressmeddelanden och
pressinbjudningar, söka i diariet och hämta bilder som är fria för publicering.

Välkommen att höra av dig till pressekreteraren om du har frågor. Du kan också kontakta pressjouren, som är tillgänglig dygnet runt alla dagar och nås via växeln 010-103 00 00.

 • Framgångsrikt internationellt samarbete med universitetssjukhus och universitet i Kenya

  Linköpings universitet har haft ett samarbete med Moi University i Kenya i 30 år. Numera samarbetar både universitetssjukhus och universitet och en rad projekt har gett framgångsrika resultat. En delegation från Östergötland har varit i Kenya på 30 års-jubileum där Linköpings universitet samtidigt har förnyat sitt avtal med universitetet.

  17 april 2019


 • Nytt nummer av Hälsotecken

  Förut tyckte femårige Valter Emgård att det var jobbigt att borsta tänderna. Nu tycker han att det är roligt, berättar han i det nya numret av Hälsotecken. Skillnaden beror på Folktandvårdens app Rocka munnen.

  16 april 2019


 • Årets medarbetaruppföljning presenterad

  Många har svarat på årets medarbetarenkät som för första gången innehåller både arbetsmiljö och patientsäkerhet. Dessutom kan Region Östergötland numera jämföra sig med andra regioner och kommuner.

  16 april 2019


 • Tyck till om den regionala kulturplanen

  I dag går Östergötlands nästa regionala kulturplan ut på remiss. Fram till början av september är det öppet att lämna synpunkter på planen, som beskriver hur kulturen i länet ska utvecklas de kommande fyra åren.

  15 april 2019


Kontakt

Bild på Bodil Knuthammar

Bodil Knuthammar

Pressekreterare

010-103 94 88

0702-93 13 34

e-post

Region Östergötlands kalendarium