Region Östergötland Man med filmkamera i ett serverrum

Pressrum

Välkommen till Region Östergötlands pressrum.

Här kan du som är journalist ta del av våra nyheter, pressmeddelanden och
pressinbjudningar, söka i diariet och hämta bilder som är fria för publicering.

Välkommen att höra av dig till pressekreteraren om du har frågor. Du kan också kontakta pressjouren, som är tillgänglig dygnet runt alla dagar och nås via växeln 010-103 00 00.

 • Misstänkta hudprickar kollas digitalt

  Med ny bildteknik kan vården enklare bedöma om en hudförändring är farlig. Genom att vårdcentralerna tar digitala bilder och skickar dem till hudkliniken slipper många patienter besöka sjukhuset. Nu används tekniken av alla vårdcentraler i Östergötland.

  11 november 2019


 • Åtgärder på Vrinnevi efter förhöjda legionellahalter

  Provtagning på Vrinnevisjukhuset i Norrköping har påvisat förhöjda halter av legionella. Därför har hetvattensystemet spolats igenom och nya prover tagits. ”Som patient behöver man inte vara orolig”, säger smittskyddsläkaren Britt Åkerlind.

  8 november 2019


 • Så vill Region Östergötland utveckla tågtrafiken till 2040

  Resandet med tåg såväl inom som till och från Östergötland har ökat kraftigt de senaste åren, och förväntas öka ännu mer i framtiden. Trafik- och samhällsplaneringsnämnden har i dag behandlat ett förslag till tågstrategisk målbild inför 2040.

  7 november 2019


 • Samarbetsavtal för fler internationella investeringar

  Ett nytt samarbetsavtal mellan Region Östergötland och Business Sweden ska locka fler internationella investeringar till regionen. Avtalet undertecknades i samband med East Sweden Innovation Day i Norrköping på torsdagen – som sig bör på ett innovativt sätt.

  7 november 2019


 • Besök på köpcentrum för att guida i vården

  Att öka invånarnas kunskap om vart de ska söka vård när de blir sjuka eller skadar sig. Det är syftet när vården besöker köpcentrum i länet tre lördagar i november.

  7 november 2019


 • Christopher Sjöwall tar emot LiU:s Fernströmpris

  Reumatologen Christopher Sjöwall får årets lokala Fernströmpris av Linköpings universitet för sin forskning om den reumatiska sjukdomen SLE. Han tar emot utmärkelsen tillsammans med andra pristagare från hela landet på Forskningens dag i Lund i dag.

  6 november 2019


 • East Sweden Innovation Week närmar sig

  Det sjuder av innovationslust i Östergötland. East Sweden Innovation Week den 4-10 november är större än någonsin, med totalt 44 evenemang över hela länet. Alla med innovation och entreprenörskap i fokus.

  1 november 2019


 • Alkoholfritt inför operation

  Den som är alkoholfri före och efter en operation minskar risken för olika komplikationer, som infektioner eller sämre sårläkning. Nu rekommenderar Region Östergötland patienter som ska genomgå ett ingrepp att avstå alkohol i minst fyra veckor före och efter operationen.

  1 november 2019


 • Start för sms-livräddning i Östergötland

  Den 1 november införs sms-livräddning i Region Östergötland. Genom tjänsten kan frivilliga med kunskaper i hjärt-lungräddning snabbt vara på plats och göra livräddande insatser vid plötsligt hjärtstopp.

  31 oktober 2019


 • Protein användbart som sjukdomsmarkör för MS

  Irene Håkansson, överläkare vid neurologiska kliniken vid Universitetssjukhuset i Linköping, har i sin avhandling studerat markörer för sjukdomsaktivitet vid Multipel skleros (MS). Hon ser att höga nivåer av ett protein som frisätts från skadade nervceller till ryggvätska kan förvarna om ett mer aggressivt sjukdomsförlopp.

  30 oktober 2019


Kontakt

Bild på Bodil Knuthammar

Bodil Knuthammar

Pressekreterare

010-103 94 88

0702-93 13 34

e-post

Region Östergötlands kalendarium