Region Östergötland Man med filmkamera i ett serverrum

Pressrum

Välkommen till Region Östergötlands pressrum

Här kan du som är journalist ta del av våra nyheter, söka i diariet och hämta bilder som är fria för publicering.

Mejla frågor till press@regionostergotland.se, som bevakas dagtid vardagar, eller kontakta pressekreteraren. Du kan också vända dig till pressjouren, som är tillgänglig dygnet runt alla dagar och nås via växeln 010-103 00 00. 

Se våra presskonferenser på Youtube >>>

Samlad information om coronaviruset i Östergötland >>>

 • Nya rekommendationer för covid-19-vaccination i höst

  Region Östergötland följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer för fortsatt vaccination mot covid-19. Inför höst- och vintersäsongen erbjuds personer med ökad risk för allvarlig covid-19-sjukdom en påfyllnadsdos vaccin.

  25 maj 2022


 • Ytterligare tillstånd för högspecialiserad vård till Östergötland

  Region Östergötland genom Universitetssjukhuset i Linköping har fått tillstånd att bedriva nationell högspecialiserad vård inom området osteogenesis imperfekta, OI, en form av ärftlig benskörhet. Det har Socialstyrelsens nämnd för högspecialiserad vård beslutat.

  20 maj 2022


 • Pilotprojekt för resor på Norrköpings landsbygd

  Region Östergötland och Norrköpings kommun har presenterat ett förslag på nytt trafikupplägg för Norrköpings landsbygd. Genom två pilotprojekt där skoltrafiken integreras i den allmänna kollektivtrafiken ska ett bättre kollektivtrafikutbud på landsbygden skapas.

  18 maj 2022


 • Region Östergötland deltar på stor konferens om e-hälsa

  Idag startar Vitalis, Nordens ledande konferens och mässa för e-hälsa, och framtidens vård och omsorg. Representanter från Region Östergötland finns på plats för att föreläsa om det utvecklingsarbete som pågår inom länet, bland annat när det gäller precisionshälsa och artificiell intelligens, egenmonitorering och det digitala verktyget Områdesprofiler.

  17 maj 2022


 • Första laserbehandlingen av mesial temporallobsepilepsi

  Landets första laserbehandling av mesial temporallobsepilepsi har genomförts vid Universitetssjukhuset i Linköping. Sjukdomen är svårbehandlad med medicin, och jämfört med öppen kirurgi ger den nya metoden mindre risk för komplikationer. Ofta kan patienten åka hem dagen därpå.

  16 maj 2022


 • Nu öppnar museet på nytt

  I helgen, 14–15 maj, återinvigs Östergötlands museum i Linköping. Som en av museets huvudmän bidrar Region Östergötland till att finansiera den omfattande renoveringen och att bevara museets kulturella och historiska värden.

  13 maj 2022


 • Personuppgiftsincident anmäld efter fel i kallelser

  Ett fel vid utskick av kallelser från Region Östergötland till digital brevlåda har upptäckts. Felet har gjort att ett antal patienter fått information från andra patienters kallelser. Region Östergötland ser allvarligt på händelsen, som har anmälts som en personuppgiftsincident. Nu pågår felsökning och berörda patienter kontaktas.

  12 maj 2022


 • Åtgärdsplan för bättre tillgänglighet inom BUP

  Hälso- och sjukvårdsnämnden har beslutat att en åtgärdsplan ska tas fram för att förbättra tillgängligheten till barn- och ungdomspsykiatrin i länet.

  10 maj 2022


 • Flyktingar från Ukraina erbjuds hälsoundersökningar

  Region Östergötland erbjuder nu flyktingar från Ukraina en hälsoundersökning och vaccination mot covid-19. Undersökningarna startar i Norrköping den här veckan och fortsätter sedan i hela länet.

  10 maj 2022


 • Innovationspris till team på US Brännskadecentrum

  En innovation från Brännskadecentrum på Universitetssjukhuset i Linköping har utsetts till vinnare av årets Medtech4Health Innovation Award. Innovationen har utvecklats av ett team vid kliniken och är ett digitalt verktyg som med hjälp av AI förbättrar uppföljningen av svårläkta sår.

  10 maj 2022


Kontakt

Bild på Bodil Knuthammar

Bodil Knuthammar

Pressekreterare

010-103 94 88

0702-93 13 34

e-post

Region Östergötlands kalendarium