Region Östergötland Man med filmkamera i ett serverrum

Pressrum

Välkommen till Region Östergötlands pressrum

Här kan du som är journalist ta del av våra nyheter, pressmeddelanden och
pressinbjudningar, söka i diariet och hämta bilder som är fria för publicering.

Välkommen att höra av dig till pressekreteraren om du har frågor. Du kan också mejla till press@regionostergotland.se eller kontakta pressjouren, som är tillgänglig dygnet runt alla dagar och nås via växeln 010-103 00 00.

Se våra presskonferenser på Youtube >>>

Samlad information om coronaviruset i Östergötland >>>

 • AFA-medel för att utveckla metodik för säkra personförflyttningar

  Charlotte Wåhlin, vid Arbets- och miljömedicin i Region Östergötland, får en dryg miljon kronor i AFA-medel för att utveckla, införa och utvärdera en metodik för riskbedömning vid personförflyttning inom hälso- och sjukvården och omsorgen.

  27 januari 2021


 • Nu öppnar en ny röntgenenhet i Mjärdevi

  Patienter som får remiss till röntgen kan nu få sin undersökning utförd i Mjärdevi, Linköping. Hela flödet är digitaliserat för ett snabbt och smidigt besök med samma höga kvalitet som på Universitetssjukhuset

  25 januari 2021


 • Modernas vaccin inte använt i Östergötland

  Flera regioner i Sverige, däribland Region Östergötland, har fått vaccin från Moderna som har förvarats i för låg temperatur. Ingen i Östergötland har vaccinerats med det aktuella vaccinet, som nu har försatts i karantän.

  22 januari 2021


 • Region Östergötland sätter press i biodrivmedelsfrågan

  Region Östergötlands aktiva arbete med att påverka EU i bioenergifrågan fortskrider. I två remissvar trycker regionrådet Julie Tran (C) på att biodrivmedel bidrar till klimatomställningen.

  22 januari 2021


 • Uppmanar staten att inte lyfta ut Ostlänken

  Region Östergötland fortsätter att trycka på staten om att Ostlänken och E22 är mycket viktiga satsningar på infrastruktur. I yttrandet till Trafikverket anser regionen också att anslagen till länstransportplanerna ska ökas.

  21 januari 2021


 • Biopsykosociala mekanismer bakom IBS

  Magtarmsjukdomen IBS tros bero på störningar i det ömsesidiga samspelet mellan tarm och hjärna, men de bakomliggande mekanismerna är inte helt klarlagda. I sin avhandling har Anna-Karin Norlin studerat biopsykosociala mekanismer vid IBS med fokus på stress, samsjuklighet och fatigue.

  21 januari 2021


 • Lunnevads folkhögskola startar filial i Mjölby

  Lunnevads folkhögskola öppnar en filial i Mjölby i höst. Det har regionutvecklingsnämnden nu godkänt.

  20 januari 2021


 • Personer med hemtjänst kan ringa vårdcentralen för vaccinationstid

  Nu pågår vaccinationer mot covid-19 för personer som har hemtjänst och/eller vård och omsorg i hemmet. Det stora intresset för att boka tid per telefon har gjort det svårt att komma fram och regionen har nu öppnat möjligheten att ringa vårdcentralen om man tillhör den aktuella gruppen.”Det kan dröja innan man får en tid då vi får mindre vaccinleveranser än planerat de närmaste veckorna".

  20 januari 2021


 • Först ut med virusmätningar i avloppsvatten

  Region Östergötland har tecknat ett avtal om laboratorieanalys för att kunna mäta och analysera nivåerna av coronavirus i avloppsvatten. Ett 50-tal tester ska tas varje vecka i två månader med planen att kunna utveckla verksamheten.

  20 januari 2021


 • Hon är årets Kandidat Kork

  Anna Spångéus är biträdande professor på Linköpings universitet och specialistläkare inom intermedicin/endokrinologi. Med sin pedagogiska undervisning får hon alla studenter att förstå, därför har hon tilldelats studenternas pris Kandidat Kork.

  19 januari 2021


Kontakt

Bild på Bodil Knuthammar

Bodil Knuthammar

Pressekreterare

010-103 94 88

0702-93 13 34

e-post

Region Östergötlands kalendarium