Landstinget i Östergötland Man med filmkamera i ett serverrum

Pressrum

Välkommen till Region Östergötlands pressrum.

Här kan du som är journalist ta del av våra nyheter, pressmeddelanden och
pressinbjudningar, söka i diariet och hämta bilder som är fria för publicering.

Välkommen att höra av dig till pressekreteraren om du har frågor. Du kan också kontakta pressjouren, som är tillgänglig dygnet runt alla dagar och nås via växeln 010-103 00 00.

 • Dags att söka sommarjobb

  Nu är ansökningen till Region Östergötlands sommarjobb för gymnasieungdomar öppen. ”De kommer att få en inblick i sjukvården, men framför allt får de ett roligt sommarjobb, säger HR-konsulten Katarina Svenhammar.

  21 januari 2019


 • Vrinnevisjukhuset åter i normalläge efter brand

  Sedan midnatt natten mellan fredagen och lördagen den 19 januari pågår en stor brand på Häradsuddens soptipp utanför Norrköping. Vrinnevisjukhuset har därför gått upp i stabsläge och särskild sjukvårdsledning är upprättad både på sjukhuset och i regionen.

  19 januari 2019


 • Ny undersökning visar att Sverige är EU:s mest demokratiska land

  Det är den brittiska tidningen The Economists som årligen genomför en undersökning på alla världens länder för att bedöma hur pass demokratiska de är. Förra årets resultat (2018) visar att demokratin både i Europa och globalt är stabil, med några få förändringar jämfört med föregående år. Sverige tillhör den grupp av länder som rankas som de mest funktionella demokratierna.

  16 januari 2019


 • Brexitavtalet nedröstat i brittiska underhuset

  Under tisdagen den 15 januari blev det förhandlande Brexitavtalet nedröstat. Det brittiska underhuset röstade med den största majoriteten i modern tid ned det förhandlande utträdesavtalet med EU. 432 röstade mot avtalet medan 202 röstade för.

  16 januari 2019


Kontakt

Bild på Bodil Knuthammar

Bodil Knuthammar

Pressekreterare

010-103 94 88

0702-93 13 34

e-post

Region Östergötlands kalendarium