Landstinget i Östergötland Man med filmkamera i ett serverrum

Pressrum

Välkommen till Region Östergötlands pressrum.

Här kan du som är journalist ta del av våra nyheter, pressmeddelanden och
pressinbjudningar, söka i diariet och hämta bilder som är fria för publicering.

Välkommen att höra av dig till pressekreteraren eller kommunikationschefen om du har frågor. Du kan också kontakta pressjouren, som är tillgänglig dygnet
runt alla dagar och nås via växeln 010-103 00 00.

 • Söker stressnivåer i hårstrån

  Tomas Faresjö, professor vid LiU, får sju miljoner från Afa försäkring för att undersöka långtidsstress hos yrkesverksamma. Många tidigare studier visar på att långvarig stress ökar risken för hjärt- och kärlsjukdom.

  19 juli 2017


 • EU-handbok

  EU-kommissionens representation i Sverige har tillsammans med tidningen Journalisten skapat en EU-handbok som riktar sig till journalister och andra som vill veta mer om EU.

  17 juli 2017


 • Förbättrad sömnkvalitet hos föräldrar som övernattar på sjukhus

  Om familjen får möjlighet att samlas på sjukhuset när ett barn är inlagt sover föräldrarna bättre. De blir också på bättre humör och upplever en större trygghet, visar barnsjuksköterskan Charlotte Angelhoffs doktorsavhandling från Linköpings universitet.

  13 juli 2017


 • European Week of Regions and Cities 2017: Regioner och städer som arbetar för en bättre framtid

  Registreringen är nu öppen för den 15 upplagan av European Week of Regions and Cities (EWRC). Årets EWRC-vecka anordnas mellan den 9-12 oktober 2017 i Bryssel. Teman för veckan är: Skapa regioner och städer med hög social resiliens, Regioner och städer som förändringsledare samt Kunskapsspridning för att leverera goda resultat.

  12 juli 2017