Region Östergötland Man med filmkamera i ett serverrum

Pressrum

Välkommen till Region Östergötlands pressrum

Här kan du som är journalist ta del av våra nyheter, söka i diariet och hämta bilder som är fria för publicering.

Mejla frågor till press@regionostergotland.se, som bevakas dagtid vardagar, eller kontakta pressekreteraren. Du kan också vända dig till pressjouren, som är tillgänglig dygnet runt alla dagar och nås via växeln 010-103 00 00. 

Se våra presskonferenser på Youtube >>>

Samlad information om coronaviruset i Östergötland >>>

 • 24 miljoner till cancerforskning

  Cancerfonden har beslutat om att ge 24 miljoner kronor till flera forskningsprojekt vid Linköpings universitet. En av forskarna som leder projekten är Charlotta Dabrosin, professor i onkologi vid Linköpings universitet och överläkare vid onkologiska kliniken i Region Östergötland.

  30 november 2021


 • Nytt rapportverktyg ger tydligare bild av hur befolkningen mår

  Region Östergötland har tagit fram Områdesprofiler, ett nytt flexibelt digitalt verktyg som visar hur invånarna i ett visst område mår, baserat på levnadsvanor, socioekonomi och faktorer som påverkar hälsan. Verktyget ska ge vårdcentralerna stöd i det hälsobefrämjande arbetet.

  30 november 2021


 • Ny webbplats guidar till yrkesutbildningar

  Nu finns det en webbplats som guidar vuxna till det breda utbudet av yrkesutbildningar i Östergötland. Region Östergötland står, tillsammans med kommunerna i Östergötland och Tranås kommun, bakom den gemensamma webbplatsen Vuxenstudera i Östergötland

  29 november 2021


 • Precisionshälsa förebygger sjukdom för individen

  Nya analysmetoder och verktyg i hälso- och sjukvården ökar möjligheten till mer individbaserad behandling av olika sjukdomar. Men det ger också nya förutsättningar att arbeta mer precist med förebyggande insatser. På onsdagen arrangerade East Sweden Medtech ett webbinarium om precisionshälsa.

  26 november 2021


 • Drop in-vaccinering i julhandeln

  Från och med fredag 26 november erbjuder Region Östergötland vaccinering mot covid-19 i I-huset på Tornby i Linköping, och på Norrköpings stadsbibliotek. Verksamheten pågår varje dag ända fram till jul.

  25 november 2021


 • Tredje vaccindos till ytterligare grupper

  Region Östergötland erbjuder i nästa steg en tredje vaccindos till personer från 50 år och uppåt, samt de från 18 år som ingår i medicinska riskgrupper. Erbjudandet går ut när åldersgruppen 65 plus har nått en vaccinationsgrad på 80 procent, vilket förväntas ske om ungefär två veckor.

  24 november 2021


 • Nytt ambulansflygplan visades

  I dag visades ett av sex nya ambulansflygplan upp vid Linköping city airport. Från februari nästa år finns flygplanen i beredskap för alla regioner i Sverige.

  19 november 2021


 • Testning för covid-19 rekommenderas återigen för alla med symtom

  Från och med måndag den 22 november rekommenderas alla från förskoleklass och uppåt testning vid symtom som kan vara covid-19. Det gäller både personer som är vaccinerade och personer som inte är vaccinerade. Gemensamt för alla är att stanna hemma och isolera sig vid symptom.

  18 november 2021


 • Färre dödsfall på US trots pandemin

  Färre personer avled på Universitetssjukhuset i Linköping (US) under pandemiåret 2020 jämfört med 2019. Det visar en granskning som Region Östergötland har gjort.

  18 november 2021


 • Unga och äldre led mest av isoleringen

  Främst unga och äldre uppger att de haft det svårt med ensamhet och isolering under pandemin. Det visar årets folkhälsoenkät ”Hälsa på lika villkor”, där östgötar svarat på frågor om hur de mår och lever.

  17 november 2021


Kontakt

Bild på Bodil Knuthammar

Bodil Knuthammar

Pressekreterare

010-103 94 88

0702-93 13 34

e-post

Region Östergötlands kalendarium