Landstinget i Östergötland

Fakturering

E-faktura för leverantörer

Du som leverantör till Region Östergötland kan effektivisera din fakturahanteringsprocess genom att skicka elektroniska leverantörsfakturor till oss.

Förutom att spara på porto och brevpapper gör du även en insats för miljön. Du kan förbereda dig redan nu genom att börja skicka elektroniska fakturor, det är varken krångligt eller dyrt.

Krav för avtalsleverantörer

Från och med 2009 så ställer Region Östergötland krav på att avtalade leverantörer ska leverera elektroniska fakturor. Den standard för elektronisk faktura som Region Östergötland valt heter Svefaktura. Läs gärna mer på länken till höger.

Så här gör du

För att underlätta för dig som leverantör har Region Östergötland påbörjat ett samarbete med flera systemleverantörer och banker som kan leverera enkla lösningar som genererar elektroniska fakturor. Din systemleverantör kanske redan har funktionaliteten inbyggt i sitt affärssystem? 

Om du inte vill investera i någon programvara erbjuder vi även en helt kostnadsfri tjänst där du registrerar fakturorna manuellt. Se länk "Skicka e-faktura" till höger på sidan.

Fakturareferens

Som leverantör till Region Östergötland ska du märka dina fakturor med en referens, vilken vi kallar PE-OE-nummer (8 siffror). Denna kod skall beställaren uppge vid beställnings-/köptillfället, och du som leverantör kan kräva att beställaren uppger denna. Finns det vid elektronisk eller skriftlig beställning ett ordernummer (5, 6 eller 9 siffror) skall även detta anges.

Elektroniska kundfakturor

Du som betalar räkningar till bankgiro 231-9846 eller plusgiro 4159303-9 kan bli e-fakturakund hos Region Östergötland. För dig som betalar räkningar via bank på Internet förenklar vår e-faktura din betalningshantering. Du slipper skriva in det långa OCR-numret som behövs för att identifiera fakturan. Alla uppgifter är redan ifyllda, och du riskerar inte att skriva fel.

Så fungerar e-fakturan

E-faktura innebär att vi skickar fakturan elektroniskt till din Internetbank. E-fakturan innehåller samma uppgifter som dina tidigare fakturor, och den kommer med samma tidsintervall. Du får ett meddelande när du har en faktura att betala. Du kan då välja att godkänna betalningen direkt eller titta på fakturaspecifikationen innan du godkänner fakturan.

Säkerhet

Det är bara du som kan se e-fakturan via din Internetbank.

Anmäl att du vill ha e-faktura Anmäl att du vill ha e-faktura hos din Internetbank. När du anmäler dig till e-faktura sluter du ett avtal om val av betalningssätt med din Internetbank, därför ska du också vid eventuella problem med e-faktura kontakta din bank. För att vi ska kunna identifiera dig som kund behövs en del uppgifter. Ha därför till hands en faktura från oss när du gör din anmälan.

Avanmälan

Vill du inte längre använda e-faktura avanmäler du dig hos din Internetbank.

Kontakt

Bild på Stefan Martinsson

Stefan Martinsson

Redovisningsekonom

010-103 02 44

e-post