Ny rabattmodell införs i Östgötatrafiken

Bilden visar passagerare som går på en buss

[2019-09-19]

Resenärer med Östgötatrafiken som åker två eller fler tillsammans kommer att få rabatt på biljettpriset. Det beslutade trafik- och samhällsplaneringsnämnden vid torsdagens möte.

Bilden visar Julie Tran (C)

Den nya så kallade tillsammansrabatten införs i samband med att Östgötatrafikens nya prismodell införs och ersätter dagens tillsammansbiljett. Syftet är att göra sortimentet för personer som reser tillsammans mer flexibelt och attraktivt.

– Inom Region Östergötland finns en politisk ambition att det ska vara enkelt att resa hållbart. Då behöver vi öka tydligheten och enkelheten i kollektivtrafiken. När tillsammansbiljetten görs om till en tillsammansrabatt blir det enklare för, till exempel, en familj att resa med kollektivtrafiken men även för kompisgänget som åker tillsammans. Dagens beslut ligger därför väl i linje med vår målsättning, säger Julie Tran (C), ordförande i trafik- och samhällsplaneringsnämnden.

Till skillnad från tidigare rabattbiljetter ges tillsammansrabatt ska redan när två personer reser tillsammans. Rabatten motsvarar 20 procent av biljettpriset. Om någon i sällskapet har rätt till annan rabatt på grund av exempelvis ålder, så erbjuds även dessa rabatter samtidigt. Det finns heller inte någon övre gräns för antalet personer som reser med rabatt.

Textansvarig: Bodil Knuthammar, 010-103 94 88