East Sweden Innovation Week närmar sig

Bild från innovation week.

[2019-11-01]

Det sjuder av innovationslust i Östergötland. East Sweden Innovation Week den 4-10 november är större än någonsin, med totalt 44 evenemang över hela länet. Alla med innovation och entreprenörskap i fokus.

East Sweden Innovation Week är veckan för entreprenörer, innovatörer, studenter och alla andra som vill vara med och utveckla företagsklimat och tillväxt i Östergötland. Under veckan kraftsamlar hela länet på temat innovation i seminarier, workshops, föreläsningar och utställningar. Och årets vecka har rekordmånga evenemang över hela länet, från Norrköping, Linköping och Motala till Vadstena, Ödeshög, Borensberg, Finspång, Åtvidaberg och Söderköping.

– East Sweden Innovation Week är en del i vårt arbete för att stärka Östergötlands innovations- och entreprenörsklimat, säger Krister Björkegren, regiondirektör i Region Östergötland. Under veckan riktar vi ljuset mot den innovationskraft som finns i länet och det är oerhört roligt att se det stora intresset för veckan bland alla arrangörer. Östergötland är en av landets hetaste tillväxtregioner och här händer oerhört mycket på innovationsområdet.

Innovation Day om kompetens

En av veckans höjdpunkter är Innovation Day som arrangeras i Norrköping torsdagen den 7 november. Den här gången med temat "kompetens för hållbar innovation." Bland andra ska Stadiums HR- och hållbarhetschef Åsa Brunzell prata om hur innovationen växer i ett företag där ledningen visar att de bryr sig och får medarbetarna att känna sig sedda.

– Vi vill knyta ihop innovation och kompetens, säger Carina Malmgren, Region Östergötland, som är ansvarig för Innovation Week. Innovation kräver kompetens, men för att hitta rätt kompetens måste man också jobba innovativt. Det ska årets Innovation Day handla om.

I Norrköping arrangeras också årets innovationsmässa för hälso- och sjukvården, på onsdagen den 6 november. Där kan vem som helst komma och träffa innovatörer, företag och verksamheter som utvecklat nya lösningar för hälso- och sjukvården – eller kanske komma med en egen idé som kan utveckla vården.

Besök av Carolina Klüft

Ett nytt inslag i årets Innovation Week är Active Day på tisdagen den 5 november i Linköping. Här ligger fokus på innovativa idéer för att få människor att motionera mer. Flera intressanta föreläsare finns på plats och dessutom väntar ett utmaningsdrivet innovationsarbete i grupper. Alltsammans leds av friidrottsstjärnan Carolina Klüft från Generation Pep.

Innovation Week arrangeras av Region Östergötland i samarbete med Linköpings Universitet, Norrköping Science Park, Norrköpings kommun, Science Park Mjärdevi, Linköpings kommun, Almi, Länsstyrelsen Östergötland och Östsvenska Handelskammaren.

För dig som är intresserad att delta finns hela programmet på innovationweek.eastsweden.se.

Textansvarig: Anchi Alm / Nyhetsredaktionen, telefon 010-103 94 88