Region Östergötland

Stort intresse för heldag om mobil vård

[2018-08-14]

För tredje året anordnar Region Östergötland tillsammans med Medicinska fakulteten vid Linköpings universitet ett nationellt samtal om den mobila vården. Bland talarna märks flera ledande personer inom svensk sjukvård. I år är intresset att delta rekordstort.

Bilden visar Lena Lundgren

Mötet hålls i Linköping den 15 augusti och handlar om hur den mobila vården kan utvecklas för att möta dagens och morgondagens behov och om samverkan mellan olika aktörer. Region Östergötland och Linköpings universitet har tagit initiativ till forumet som hålls för tredje gången och i år är intresset rekordstort med 225 personer anmälda och fler på väntelista. Deltagarna kommer från hela landet och är verksamma inom ambulans- och akutsjukvård, primärvård, specialiserad hemsjukvård och kommunal sjukvård. Även ledande politiker och tjänstemän deltar.

– Det är roligt att det är så många som är intresserade, säger Lena Lundgren, hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Östergötland.

– Vi ser stora möjligheter att utveckla den nära vården. Mobila lösningar och digitalisering innebär att vi kan bedriva mer sjukvård utanför sjukhusen, i patientens hemmiljö. Genom att mötas i olika forum kan vi bland annat lära av varandras goda exempel.

Flera välkända talare kommer att medverka under dagen, bland dem regeringens särskilda utredare Anna Nergårdh, Anna-Lena Sörenson, vice ordförande i riksdagens socialutskott, statsepidemiolog Anders Tegnell och Gunilla Hult-Backlund, generaldirektör för Inspektionen för vård och omsorg (IVO).

Textansvarig: Bodil Knuthammar, 010-103 94 88