Region Östergötland

Ny SM-titel till Vreta

[2018-08-27]

Först utsågs de till Årets transportskola. Sedan kammade en av deras elever hem Yrkes-SM. Och nu har sju elever från Vreta Utbildningscentrum vunnit Skol-SM. ”Nu har vi vunnit det som går”, säger enhetschefen Helena Jaeger.

Bilden visar det vinnande laget.

De sju eleverna är Olle Rydén, Emil Zettervall, David Fors, Gustav Johansson, Simon Solberg, Anton Mogesvärd och Christian Sandstedt. De går alla i klassen V16T på transportinriktningen på Vreta Utbildningscentrum.

Totalt deltog tolv lag i Skol-SM, som arrangeras på Elmia i Jönköping vartannat år. Med sig hem fick Vretaeleverna diplomet "Sveriges bästa skola inriktning transport".

– Det är helt fantastiskt, jag är både stolt och överväldigad. Det här handlar om målinriktat teamarbete, kvalitet och individanpassad utbildning, säger Helena Jaeger, enhetschef på Vreta Utbildningscentrum.

Ett framgångsrikt år

I oktober förra året utsågs skolan till Årets transportskola – till Anders Jonzons minne. I april i år fick skolans elev Herman Borring kliva högst upp på prispallen i Yrkes-SM för unga yrkesförare. Till diplomsamlingen kan skolan nu alltså lägga en seger i Skol-SM.

– Nu har vi vunnit det som går, nu gäller det bara att fortsatta att vara bra och att hålla kvalitén på utbildningen, säger Helena Jaeger.

Varför går det så bra för just er?

– Vi är ett jättebra, kompetent personalteam som har samma mål. Alla vill att eleverna ska bli bra och jobbar i samma riktning. Och så har vi en jättehäftig fordonspark.

Textansvarig: Carolina Häggkvist, 010-103 77 85