Normalläge efter lastbilsolyckan

[2018-02-05]

Stabsläget efter morgonens lastbilsolycka i Norrköping har avvecklats. Regionen befinner sig därmed återigen i normalläge både på regional och lokal nivå.

UPPDATERAD 11.10: Strax efter klockan 11 på måndagsförmiddagen meddelade räddningstjänsten att faran vid olycksplatsen är över. Sjukvårdsledningarna på både regional och lokal nivå har avvecklats och regionen befinner sig återigen i normalläge.

UPPDATERAD 09.15: Räddningstjänstens arbete med att säkra platsen pågår fortfarande. Sjukvårdsledningarna inom regionen följer händelseförloppet via sjukvårdsledare på plats.

PUBLICERAD 07.30: Allvarlig händelse är bekräftad med anledning av en lastbilsolycka i Norrköping i dag på morgonen. Regional och lokal sjukvårdsledning på Vrinnevisjukhuset är i stabsläge. Det är en container lastad med tuber med metangas som har fallit av en lastbil och vält på Koppargatan i Norrköping på måndagsmorgonen. Explosionsrisk finns och en räddningsinsats pågår. Inga personer är skadade i nuläget.

Tjänsteman i beredskap har bekräftat allvarlig händelse. Regional sjukvårdsledning och lokal sjukvårdsledning på Vrinnevisjukhuset är i stabsläge.

Textansvarig: Carolina Häggkvist, 010-103 77 85