Region Östergötland

Linköpingsgrupp årets vinnare i Skapa Dans

[2018-09-24]

Linköpingsgruppen One off med koreografin Black illusion är årets regionala vinnare i koreografitävlingen Skapa Dans.

Bilden visar vinnargruppen One off med koreografin Black illusion.

I lördags den 22 september på Kulturhuset i Finspång var det regionfinal i Skapa Dans Östergötland. 2018 års vinnare är gruppen One off med koreografin Black illusion. Juryns motivering: "För stark scennärvaro, musikalitet och lekfullhet på scen och med varandra går 1:a priset till One off med koreografin Black illusion."

Gruppen kommer att representera Östergötland i riksfinalen i Stockholm den 3 november då elva bidrag från olika delar av Sverige är med och tävlar. One off består av fem tjejer från Linköping. Tilde Moborn står för koreografin och dansar tillsammans med Kajsa Bergman, Lovisa Elfving, Tove Malmström och Ebba Olofsson.

Juryns hedersomnämnande gick till gruppen La Flamme från Norrköping med verket Unity. Juryns motivering: "För rå och ärlig energi och ett övergripande genomtänkt och gripande nummer".

Juryn bestod av:
Viktor Gårdman, som inriktar sig främst mot streetstilar och är utbildad i 5-styles vid Åsa Folkhögskola. Han har arbetat som dansare i Stockholm och runt om i Östergötland med flertal projekt och produktioner bland annat med den Norrköpingsbaserade dansgruppen Vibe Street Style Crew.

Clara Bankefors, som sedan sin utbildning vid Balettakademien 2009 varit verksam som dansare, koreograf och producent i dans och scenkonstkollektivet Arkeolog 8. Hon är även en av medlemmarna i det Norrköpingsbaserade danskollektivet Blauba.

Lördagens regionfinal arrangerades av Dans i Öst/Region Östergötland och Finspångs kommun. Skapa Dans Östergötland ingår i den rikstäckande Skapa Dans, som är ett samarbete mellan Samarbetsrådet för regional dansutveckling och Riksteatern.

Textansvarig: Bodil Knuthammar, 010-103 94 88