Region Östergötland

Grön pilgrimsvandring och #Utflykta ska locka besökare till Östergötland

Bilden visar Susanne Fredriksson och Kristian Kårdal.

[2018-03-23]

Grön pilgrimsvandring och #Utflykta är sådant som ska locka turister till Östergötland framöver. Det är några av satsningarna som Visit Östergötland presenterade på Besöksnäringens dag i Linköping.

I dag träffades olika aktörer som arbetar med besöksnäring i länet på Visit Östergötlands arrangemang Besöksnäringens dag 2018. Presentationer och workshops handlade om bland annat trendspaningar och strategier för framtiden.

Grön pilgrimsvandring (Green Pilgrimage) sätter östgötska pilgrimsvandringar på världskartan. I ett internationellt samarbete ska framtida pilgrimsvandrare kunna upptäcka naturen med digital karta, fika och samtidigt få andlig vägledning.

– Våra utmaningar är att hitta digitala lösningar och ge pilgrimsvandringen ytterligare en dimension, till exempel genom en präst online säger Susanne Fredriksson, enhetschef på Visit Östergötland.

Upptäck östgötska aktiviteter

#Utflykta är ett koncept som erbjuder nya sätt att upptäcka Östergötlands aktiviteter. Aktiviteterna samlas i en katalog som finns både i tryck och på webben och riktar sig både till långväga besökare och invånarna i Östergötland.

– Den som vill visa hemtrakten för släkt och vänner får massor av tips på snabba utflykter, säger Kristian Kårdal, destinationsutvecklare på Visit Östergötland.

Turistnäringen i länet är lokal, nationell och internationell. Den vanligaste besökaren på Visit Östergötlands webbsidor är en östgöte. Samtidigt är tyskar och holländare stora turistgrupper, marknadsföringskampanjen görs mot fler länder som Österrike och Schweiz, och bara tyskarna brukar stå för drygt 10 000 gästnätter per år.

Textansvarig: Maria Carlqvist, Nyhetsredaktionen, 010-103 76 28

 

Andra webbplatser