Dags att nominera till Östgötadagarna

Bilden visar ett barn på Östgötadagarna

[2018-03-20]

Känner du någon eldsjäl på landsbygden, en hobbykonditor eller en konstnär med det lilla extra? Nu är det dags att lämna in nomineringarna till årets östgötska landsbygdsstipendiat, årets bakverk och årets konsthantverk.

Landsbygdsstipendiet går till en person som har gjort eller gör en insats för sin lokala bygd. Det består av 10 000 kronor och delas för första gången ut av Region Östergötland.

Årets konsthantverk utses av en jury och tillkännages under Östgötadagarna. Nytt för i år är att pristagaren får ställa ut i Hemslöjdens regi tillsammans med andra östgötska konsthantverkare. Kriterier är att hantverket ska vara "av hög kvalitet, professionellt framtaget samt ha en östgötsk anknytning." Inköpspriset bör inte överstiga 500 kr och konsthantverket ska kunna säljas på minst fem ställen i länet.

Tema frukt och bär

Årets bakverk har temat frukt och bär. Gammal som ung, amatör eller proffs – alla kan delta. Det vinnande bakverket kommer att både bakas och serveras hos många aktörer under den aktuella helgen i september.

Det har även blivit dags att anmäla evenemang till årets upplaga av Östgötadagarna, som äger rum den 1-2 september. Arrangemanget lockar över 100 000 besökare till den östgötska landsbygden och ger medverkande aktörer tillfälle att visa upp sin verksamhet. Det finns två krav för medverkan: verksamheten ska ligga på den östgötska landsbygden och hålla öppet under både lördag och söndag. Sista anmälningsdag för både nomineringar och medverkan är den 3 april.

Textansvarig: Carolina Häggkvist, 010-103 77 85

Nominera: ostgotadagarna@regionostergotland.se