Anmälan öppen till Östgötadagarna!

Bilden visar ett barn på Östgötadagarna

[2018-02-01]

Östgötadagarna äger rum den 1-2 september. Evenemanget lockar över 100 000 besökare till den östgötska landsbygden och ger medverkande aktörer tillfälle att visa upp sin verksamhet. Det finns två krav för medverkan: verksamheten ska ligga på den östgötska landsbygden och ska hålla öppet både lördag och söndag.

Östgötadagarnas uppstartsträff äger rum den 27 februari klockan 17-19. Då presenteras bland annat uppdateringar kring arrangemanget och årets tema för bakverket. Det blir även en snabbgenomgång av anmälan. Program och anmälan till uppstartsträffen kommer nästa vecka.

Konsthantverksnomineringar kan redan nu mejlas med bild och motivering till ostgotadagarna@regionostergotland.se

Nytt för i år är att årets pristagare får möjlighet att ställa ut i Hemslöjdens regi tillsammans med andra östgötska konsthantverkare. Inköpspriset har även höjts från 250 kronor till 500 kronor.

Frågor om årets konsthantverk besvaras av Maria Ståhl, 010-103 75 16

I stället för att ha ett tema under Östgötadagarna så kommer folkkonst att lyftas i samband med det östgötska folkkonståret. Folkkonst fokuserar på människors önskan att utsmycka vardagsföremål. Allt från möbler eller presenter som utsmyckats genom olika mönster, till modern folkkonst så som scrapbooking, stickning och graffiti. Trots olika föremål genom tiden handlar folkkonst om skaparkraft hos vardagliga människor och handens kreativitet.

Frågor kring folkkonst besvaras av Anja Praesto, 0701-80 67 46

Övriga frågor: