VFU Vårdcentralen Valla i Linköping

Välkommen som student till oss på Vårdcentralen Valla. Vi har en hög medicinsk kompetens och mångårig erfarenhet. Vi är cirka 45 medarbetare från olika yrkeskategorier som trivs med att jobba tillsammans.

Studenter

Vi tar emot läkarstudenter och sjuksköterskestudenter, undersköterskestudenter samt vårdadministratörsstudenter.

Förberedelser och introduktion

Du blir kontaktad av din handledare ett par veckor före VFU- eller LIA-starten. Introduktionen sker på vårdcentralen tillsammans med handledaren så att du får en helhetsbild av vår verksamhet. Du och din handledare planerar sedan tillsammans ett schema utifrån dina utbildningsmål.

Så här arbetar vi

I primärvården möter vi patienter i alla åldrar med många olika symtom och sjukdomar. Vårt mål är att ha en helhetssyn på patienten och ge en god och säker vård. De flesta patienterna kommer till vår mottagning men läkare gör också hembesök vid behov.

Vårdcentralen har öppet vardagar klockan 08.00-17.00. Varje morgon klockan 08.00 träffas all personal för en kort genomgång av arbetsdagen. Kvällar och helger deltar vi i bemanningen av jourcentralen och i hemsjukvården enligt särskilt schema.

På vårdcentralen finns läkarmottagning och sköterskemottagning, diabetesmottagning, blodtrycksmottagning, sårmottagning, astma/kol-mottagning, inkontinensmottagning, medicinsk fotvårdsmottagning, samtalsmottagning, dietistmottagning och barnavårdscentral. Vi samarbetar med sjukgymnaster och arbetsterapeuter från Rörelse och hälsa och Rehab support. På laboratoriet arbetar personal från Diagnostikcentrum.

Praktisk information

Vårdcentralen ligger på Westmansgatan i Valla. Parkering finns i anslutning till vårdcentralen och kostar 40 kronor per dygn.

Kylskåp, spis och mikrovågsugn finns i vårt personalrum. Lunchrestauranger med hämtmat finns i närheten av vårdcentralen. Vi bjuder på kaffe eller te.

Frånvaro anmäler du på telefon 010-103 54 40 eller till din handledare.

Ansvarsområde Namn Kontakt

Läkarstudenter