VFU Vårdcentralen Cityhälsan Söder i Norrköping

Välkommen som student till oss på Vårdcentralen Cityhälsan Söder. Vi är en stor vårdcentral som ligger i området Hageby i Norrköping.

Vi arbetar utifrån primärvårdens honnörsord - tillgänglighet, kontinuitet, primärt ansvar, närhet, helhetssyn och samverkan.

Studerande

Varje termin tar vi emot studerande för verksamhetsförlagd utbildning från läkarprogrammet, vårdadministratörsutbildningen och sjuksköterskeprogrammet.

Förberedelser och introduktion

Första dagen kommer du och din handledare att gå igenom ditt schema, din inlärningsplan samt prata om vad vi förväntar oss av dig och vad du förväntar dig av oss.  Vi är en stor vårdcentral med flera specialmottagningar och vi kommer att planera in så att du får se och lära dig så mycket som möjligt. Tänk på att inte använda parfym/rakvatten eller andra starkt doftande produkter hos oss.

Du får gärna höra av dig om du har frågor eller vill ha mer information.

Så här arbetar vi

Cityhälsan Söder är en stor vårdcentral med cirka 19 300 listade patienter. Här arbetar ett 25-tal sjuksköterskor, två undersköterskor, 10 läkarsekreterare/vårdadministratörer, två tolkar och ett 15-tal läkare. Vårdcentralen är öppen alla vardagar 8– 17. Patienterna kontaktar vårdcentralen via 1177 Vårdguidens e-tjänster, teleQ eller kommer direkt till drop-in.

Vi har planerad och oplanerad mottagning till läkare, psykolog, kurator, hälsosköterska, sjuksköterska, distriktssköterska, diabetessköterska, astma/KOL sköterska, inkontinenssköterska, blodtryckssköterska och BVC. Medicinsk mottagning för nyanlända har planerad mottagning hos oss flera dagar varje vecka. På vårdcentralen finns även laboratorium för provtagning och folktandvården.

Praktisk information

Vårdcentralen ligger i Hageby på Grundläggaregatan 2. Spårvagnslinje 2 stannar precis utanför vårdcentralen. Läkarmottagningen ligger på plan 3.
Mikrovågsugnar och kylskåp finns och det går även att köpa mat i vår cafeteria som måste beställas och betalas kontant eller via Swish, det kostar 65 kr.
Om du behöver sjukanmäla dig, ringer du receptionen som öppnar 07:00, 010-104 43 91.

Louise Härdelin; vårdenhetschef,
telefon: 010-104 43 77