VFU Vårdcentralen Marieberg i Motala

Välkommen till Vårdcentralen Marieberg. Vårdcentralen ligger i den västra delen av Motala. Vi är ett glatt gäng på cirka 40 personer som arbetar här och vi har cirka 9 400 patienter listade.

Studerande

VFU finns för studenter på omvårdnadslinjen, sjuksköterskestudenter, distriktssköterskestudenter, läkarstudenter och studerande till läkarsekreterare. Även AT-läkare och ST-läkare tjänstgör på vårdcentralen.

Förberedelser och introduktion

Inför din praktik är det viktigt att du tar kontakt med handledare eller annan angiven kontaktperson senast en vecka före praktikstart. Samtliga studenter får en eller flera handledare som planerar schema, introducerar och informerar om vårdcentralens verksamhet. Praktiken planeras utifrån dina individuella utbildningsmål. Första dagen kommer du och din handledare att gå igenom ditt schema, din inlärningsplan samt prata om vad vi förväntar oss av dig och vad du förväntar dig av oss. Ta med din inlärningsplan. Tänk på att inte använda parfym, rakvatten eller andra starkt doftande produkter hos oss. Du får gärna höra av dig till oss om du har frågor eller vill ha mer information om något.

Så här arbetar vi

Vi arbetar med primärvård där man möter patienter i alla åldrar med många olika symtom. Hälso- och sjukvården på vårdcentralen Marieberg präglas av patientfokuserad vård. För patienterna innebär det ett gott bemötande, delaktighet, kontinuitet och samverkan med andra vårdgivare, vilket stimulerar till ett hälsofrämjande arbetssätt. Vi har en god tillgänglighet utifrån vårdgarantin.

Vårdcentralen har öppet vardagar klockan 08.00-17.00. Patienter når oss via telefon eller via 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Praktisk information

I anslutning till vårdcentralen finns det parkeringsplatser. Du måste ha ett parkeringskort som du får av oss på vårdcentralen första dagen och som lämnas tillbaka när du slutar. Det finns en personalmatsal med kylskåp och mikro, och det går även att hämta mat på en restaurang i närheten. Vi har en kaffeautomat med olika sorters kaffe, te, choklad med mera. På fredagar har vi förmiddagsfika med smörgås till självkostnadspris.

Kontaktperson: Heléne Abrahamsson
E-post: helene.abrahamsson@regionostergotland.se