VFU Klinisk patologi och klinisk genetik i Linköping

Välkommen som student till oss på klinisk patologi och klinisk genetik på Universitetssjukhuset i Linköping.

Studerande

Vi tar emot studerande för verksamhetsförlagd utbildning från Biomedicinska analytiker-programmet och kompletteringsutbildningen till Biomedicinsk analytiker.

Förberedelser och introduktion

Innan du börjar hos oss är det bra om du läser igenom kursmålen. Vi vill också att du mejlar din ILP (individuell lärandeplan) till huvudhandledaren. Första dagen kommer du och din handledare att gå igenom ditt schema och prata om vad vi förväntar oss av dig och vad du förväntar dig av oss. Tänk på att inte använda parfym/rakvatten eller andra starkt doftande produkter hos oss. Du får gärna höra av dig till oss om du har frågor eller vill ha mer information om något.

Så här arbetar vi

Under VFU:n kommer du att vara placerad vid Klinisk Patologi samt vid Klinisk Genetik. Inom enheten klinisk patologi utförs diagnostik inom histopatologi och cytologi, det vill säga i huvudsak cancerdiagnostisering. I Linköping finns också en punktionsmottagning för bland annat bröstenheten som drivs i samarbete mellan olika kliniker. Klinisk genetik utför genetiska analyser och släktutredningar för att diagnostisera olika ärftliga sjukdomar

Praktisk information

För att hitta till oss tar du ingång nr 69 som ligger vid Sandbäcksgatan. Provinlämning hittar du på plan 8. I vårt lunchrum finns kyl/frys samt mikrovågsugn för att värma lunchlåda. Fotografering är inte tillåtet på kliniken.

Anne Lahdenperä, huvudhandledare vid Klinisk Patologi
Telefon: 010-103 22 35 eller 010-103 69 52