Landstinget i Östergötland

Sommarjobb för ungdomar

Två sommarvikarier på Kvinnikliniken i Norrköping

Region Östergötland erbjuder varje år cirka 100 ungdomar möjlighet att sommarjobba hos oss. Många av sommarjobben finns inom vården men även inom IT eller administration. 

Sommarjobb 2017

Slutar du år 1, 2 eller 3 under våren 2017 år och bor i Östergötland har du chansen att få sommarjobba i Region Östergötland under fyra veckor. Det är ett bra sätt att tjäna extrapengar och samtidigt få se mer av hur det fungerar i vården eller andra verksamheter i Region Östergötland.

Hur länge får jag jobb?

Ett sommarjobb i Region Östergötland varar i fyra veckor under sommarlovet. Du arbetar sex timmar om dagen (30 timmar i veckan).
Vad krävs för att söka?
Du som bor i Östergötland och går på gymnasiet kan söka sommarjobb i Region Östergötland. Du behöver inte har någon tidigare erfarenhet av vården eller annat arbete. För att trivas hos oss tror vi att du har ett intresse och en vilja att hjälpa andra människor. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och arbetar bra tillsammans med andra. 

När och hur söker jag?

Ansökningstiden för sommarjobb 2017 har gått ut.

Hur bestäms vem som får jobb?

Av dem som söker sommarjobb lottar vi vilka som får komma till intervju. Blir du lottad till intervju kontaktas du av en chef och får komma på en enklare anställningsintervju, för att se om du passar för arbetet. Att bli lottad innebär alltså ingen garanti att få sommarjobb. På intervjun får du också reda på vilka arbetsuppgifter som ingår i sommarjobbet. Det skiljer sig åt mellan olika arbetsplatser.
 
Hälften av platserna går till tjejer och hälften till killar. Platserna fördelas också lika mellan de årskullar som kan söka. Du måste skicka med ett personligt brev för att vara med i lottningen. Det finns flest platser i Linköping, något färre i Norrköping och Motala. Har du haft sommarjobb i Region Östergötland tidigare kan du inte få det en gång till.

Kontakt

Bild på Katarina Svenhammar

Katarina Svenhammar

Ansvarig Linköpings- och Norrköpingsområdet, HR-konsult

010-103 05 48

0706-49 70 79

e-post

Bild på Helen Johansson

Helen Johansson

Ansvarig Linköpings- och Norrköpingsområdet, utbildningsadministratör

010-103 05 25

e-post

Bild på Caroline Themner

Caroline Themner

Ansvarig Motalaområdet

010-104 74 58

0722-01 97 98

e-post