Region Östergötland

ELSA - växa som sjuksköterska

Bilden visar en ELSA-sjuksköterska framför dator

ELSA allmäntjänstgöring för legitimerade sjuksköterskor Motala och Linköping

Personligt med professionell design 

Som legitimerad sjuksköterska i ELSA får du en möjlighet att bredda dina erfarenheter och kunskaper. Det sker genom en kombination av kompetensutveckling, mentorskap och allmäntjänstgöring i block på sex-tolv månader. 

Inom ramen för ELSA får du prova på att arbeta på olika enheter i blocktjänstgöring med en tillsvidareanställning i ELSA, Region Östergötland.  

Du som börjar får en grundlig introduktion, en individuell planering av dina block, en mentor på varje enhet och gemensamma utbildningstillfällen en gång i månaden vilket ger en trygg start. 

Vi utformar tillsammans din allmäntjänstgöring, en personlig planering med professionell design. 

Det innebär att antalet block och val av placering varierar efter individuella önskemål och erfarenhet. 

Vi rekommenderar alltid vissa basblock för dig som nyutexaminerad sjuksköterska innan du gör block på de mera specialiserade enheterna. Efter genomförda block samt vid avslut sker ett visst lönepåslag. Du är välkommen som ny eller mer erfaren sjuksköterska. Blocken finns på Lasarettet i Motala, Universitetssjukhuset i Linköping, primärvården och övriga lämpliga verksamheter i centrala och västra regionen. 

Vägen framåt är din! 

Du slutar vid ELSA när du känner att du uppnått den kunskap och erfarenhet du önskade och har hittat din verksamhet. 

Ledarutvecklingsprogram

Som sjuksköterska leder du omvårdnadsarbetet varje dag. För att du ska kunna känna dig trygg i ditt ledarskap har vi, tillsammans med Medicinska specialistkliniken vid Lasarettet i Motala, startat ELSA LIV - Ledarskap för sjuksköterskor i vården. Utbildningen kommer inte bara att öka din kompetens utan också ge dig verktyg för att stärka dig i din roll som sjuksköterska. Programmet pågår under 12 månader och omfattar fem moduler med totalt 10 utbildningsdagar.

Kontakt

Bild på Lena Holmertz

Lena Holmertz

Verksamhetschef AT och ELSA US/LiM

010-104 72 61

0703-56 09 60

e-post

Bild på Heléne Karlsson

Heléne Karlsson

Sjuksköterska, ELSA-studierektor

010-104 73 15

e-post

Bild på Malin Hammar Henriksson

Malin Hammar Henriksson

Vårdenhetschef

010-103 37 57

e-post