Jobba på Röntgenklinikerna i Östergötland

Bilden visar en patient som ska röntgas

Vill du jobba med en bred kombination av människor och med den senaste teknologin? Då är du välkommen till oss på röntgenklinikerna i Region Östergötland.

Hos oss har du fantastiska kollegor och en spännande och varierad verksamhet som går hand i hand med excellent forskning. Här har du stora möjligheter att påverka och utveckla verksamheten.

Det här är vi

Region Östergötland bedriver röntgenverksamhet på tre orter i länet: Linköping, Norrköping och Motala. På röntgenklinikerna utförs bilddiagnostisk verksamhet och intervention med traditionell röntgenteknik, datortomografi, ultraljud, MR och PET/CT enligt den senaste forskningen och tekniken. I Linköping finns även en nytänkande bröstenhet, där mammografisk hälsokontroll, klinisk diagnostik, behandling och uppföljning sker i nära samarbete med alla parter i vårdkedjan. Förutom den bilddiagnostiska verksamheten bedriver vi även forskning, utbildning och utveckling. Röntgenklinikerna är multikulturella och multiprofessionella med medarbetare från drygt 20 olika nationaliteter inom yrkesgrupper som röntgensjuksköterskor, undersköterskor, läkare, läkarsekreterare och vårdadministratörer.

Inom röntgenklinikerna arbetar vi efter visionen ”Med forskning i framkant, modern teknik och spetskompetens ligger vi steget före när vi visar vägen till bra vård och bättre hälsa”.

Så här jobbar vi tillsammans

Våra tre kliniker har olika profiler. I Motala finns en mindre klinik med medarbetare som har stor bredd i sin kompetens. I Norrköping finns en medelstor klinik, där medarbetarna har profilerat sin kompetens till viss del. I Linköping finns den stora kliniken, med den absoluta spetskompetensen. Vi har ett nära samarbete mellan klinikerna och mellan alla olika yrkesgrupper. För närvarande pågår ett spännande arbete för att vässa samarbetet ytterligare så att vi ska vara redo att möta framtidens krav. Diagnostik och bildstyrd intervention är inne i period av snabb vidareutveckling av tidigare metoder samt tillkomst av ny teknik och nya metoder.

Radiologin i Östergötland är central i utvecklingen av övergång från invasiva metoder till icke-invasiva, exempelvis genom att DT-kranskärl ersätter många invasiva angiografier, MR prostata ersätter en del prostatabiopsier, MR rektum ersätter operation för ett litet urval av rektumcancerpatienter och viss diagnostik av leversjukdomar kan utföras på MR utan biopsi. Verksamheten omfattar även mer av funktionell och molekylär visualisering, exempelvis i form av PET/CT, 4D DT, 4D MR och MR-perfusion.

Vi har ett nära samarbete med andra kliniker vilket ger oss ett stimulerande, roligt och omväxlande arbete.

Så här är det att jobba hos oss

Vår arbetsplats har ett öppet klimat där alla är delaktiga och har olika ansvarsområden. Vi arbetar ständigt med förbättringsarbete och kompetensutveckling för alla yrkeskategorier. Exempelvis har vi ett snabbt ökat antal disputerade röntgensköterskor och läkare och i Norrköping har röntgensköterskor utbildats och börjat granska skelettundersökningar. För att du ska trivas hos oss tror vi att du är flexibel och noggrann, uppskattar ett högt arbetstempo och kan möta människor i livets alla skeenden.

Vill du veta mer om hur det är att jobba hos oss eller hitta en tid för ett studiebesök? Vill du göra en spontanansökan? Kontakta någon av oss!

Kontaktuppgifter till personer inom verksamheten som kan besvara frågor från presumtiva medarbetare.

Mathias Axelsson
Verksamhetschef Röntgenklinikerna i Linköping och Motala