Region Östergötland

Jobba på H.K.H. Kronprinsessan Victorias barn- och ungdomssjukhus

En grupp medarbetare på barnsjukhuset (foto)

Vill du jobba tillsammans med oss för barnets och familjens allra bästa? Då är H.K.H. Kronprinsessan Victorias barn- och ungdomssjukhus någonting för dig!

Det här är vi

H.K.H Kronprinsessan Victorias barn- och ungdomssjukhuset är en del av i Barn- och Kvinnocentrum (BKC). Barn- och ungdomssjukvården sker inom två kliniker, dels vid Vrinnevisjukhuset i Norrköping och dels vid Barn- och ungdomssjukhuset i Linköping/Motala.

På Barn- och ungdomssjukhusets slutenvårdsavdelningar, BAVA, BOND och Barnkirurgisk avdelning, vårdas barn och ungdomar mellan 0 - 18 år för både medicinska och kirurgiska sjukdomar. På Neonatal-IVA i vårdas för tidigt födda och sjuka nyfödda barn. Vi bedriver högspecialiserad intensivvård i kombination med familjevård, där barnen vårdas med sina föräldrar. 

Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad regionsjukvård i form av slutenvård, dagsjukvård, öppenvård och en mycket väletablerad hemsjukvård. Framgångsrik forskning bedrivs inom flera områden på vårt barn-och ungdomssjukhus.

Barn- och ungdomssjukhusets gemensamma värdegrund är att ge alla vård på lika villkor med respekt för allas lika värde.

På Barn- och ungdomssjukhusets arbetar:

  • Läkare
  • Sjuksköterskor
  • undersköterskor/barnsköterskor
  • vårdadministratörer
  • paramedicinsk personal, så som fysioterapeuter, arbetsterapeuter, logoped, kuratorer och psykolog.

Vi arbetar i nära samarbete med våra lärare på sjukhusskolan samt våra sjukhusclowner som är hos oss regelbundet. 

Ronald McDonald hus

Vi har ett nära samarbete med Ronald McDonald hus som är beläget intill oss. Där finns det möjlighet för övernattning och/eller boende för anhöriga under vistelsen hos oss. Alla barn- och ungdomar har i vanliga fall möjlighet att ha med sina föräldrar och sina syskon. I nuläget är det endast en förälder som får följa med sitt barn/ungdom och inga syskon.

 

Så här är det att jobba hos oss

Vi möter dagligen patienter som har behov av vård och vi lägger stor vikt vid ett gott bemötande. Vi visar respekt och omtanke om både patienter och kollegor.

Arbetet hos oss är utmanande och omväxlande. Vi bedriver både planerad och akut sjukvård liksom kurativ- och palliativvård, vilket innebär ett stort antal spännande omvårdnadsdiagnoser.

Det är viktigt för oss att arbeta med utveckling och ständiga förbättringar för att kunna erbjuda den bästa vården för våra patienter och en stimulerande miljö för våra medarbetare.

Du som har en grundutbildning som sjuksköterska och skulle vilja gå vidareutbildning till barnsjuksköterska, har möjlighet att söka utbildningstjänst hos oss. Det innebär att du behåller din månadslön under studierna.

Så här jobbar vi tillsammans

Hos oss arbetar vi både självständigt och i multiprofessionella team för att ge den bästa vården för våra patienter. Genom tätt samarbete ger vi patienterna bästa möjliga vård samtidigt som det bidrar till kompetensutveckling mellan kollegor.

Som medarbetare är du vår främsta styrka och vi jobbar ständigt tillsammans för att skapa en arbetsmiljö där vi har goda förutsättningar att må bra, trivas och göra ett bra jobb.

Sök utbildningstjänst hos oss

Utbilda dig till specialistsjuksköterska med inriktning mot Barn- och ungdomsvård eller Kirurgisk sjukvård med bibehållen grundlön under hela utbildningen!


Utbildningstjänster är ett viktigt led i den långsiktiga kompetensförsörjningen inom hälso- och sjukvården. Därför vill vi erbjuda dig som är sjuksköterska möjligheten att vidareutbilda dig till specialistsjuksköterska – med bibehållen grundlön under hela utbildningstiden.

Sök utbildningstjänster inom: 

Kontaktuppgifter

Låter det spännande?  Välkommen att höra av dig för mer information.

Catrin Furuhjelm, verksamhetschef
E-post: Catrin.Furuhjelm@regionostergotland.se 

Kontakt

Bild på Catrin Furuhjelm

Catrin Furuhjelm

Verksamhetschef

010-103 13 24

e-post

Patienter hänvisas till 1177.se