Landstinget i Östergötland

Öppna föreläsningar

Forskare föreläser för allmänheten

I föreläsningsserien Forskning i framkant berättar några av våra forskningsprofiler om det senaste inom sina områden på ett lättillgängligt språk. Föreläsningarna är gratis och öppna för alla.

Föreläsningarna arrangeras tillsammans med den Medicinska fakulteten på Linköpings universitet sex gånger per år och hålls alltid på torsdagar, i Hugo Theorell-salen som ligger i norra entrén på Universitetssjukhuset i Linköping. De är gratis och öppna för alla. Ingen föranmälan behövs.

Program hösten 2018

Just nu planeras höstens föreläsningar. Programmet publiceras efter sommaren. Titta gärna på webbsändningarna från vårens föreläsningar som handlade om hur rytm och musik kan hjälpa patienter med Parkinsons sjukdom, medicinsk forskning i rättsväsendets tjänst och om lysosomer och deras roll för nedbrytning och återvinning av celler vid cancer och Alzheimers sjukdom.

Forskning i framkant som webb-TV

Kan du inte själv vara på plats, kan du även se föredraget på webben efteråt. Vårt arkiv finns på youtube och stäcker sig ända tillbaka till 2009.

Vad är du intresserad av?

Vi planerar ständigt för nya teman kommande termin. Har du önskemål om något särskilt ämnesområde som du skulle tycka är intressant att lyssna till får du gärna skicka ett tips via e-post till oss.

Kontakt

Bild på Jennie Widborg

Jennie Widborg

Kommunikatör

010-103 70 38

0706-39 96 70

e-post