Tidningen Forskning & utveckling

Läs reportaget Med världen som arbetsfält

Med världen som arbetsfält

Läs reportaget ur det senaste numret av tidningen Forskning & utveckling.

Läs mer 

Läs reportaget om Bättre behandlingar på spåren

Bättre behandlingar på spåren

Läs reportaget ur det senaste numret av tidningen Forskning & utveckling.

Läs mer 

Läs artikeln om Hjärnans immuncell - en länk mellan inflammation och depression

Hjärnans immuncell - en länk mellan inflammation och depression

Läs reportaget ur det senaste numret av tidningen Forskning & utveckling.

Läs mer 

 Om tidningen 

Tidningen Forskning och utveckling ges ut av Linköpings universitet och Region Östergötland. Här presenterar vi spännande forskning och innovativt utvecklingsarbete ur våra verksamheter.

Region Östergötland och universitetet har ett gemensamt uppdrag i att bedriva medicinsk forskning och utveckling samt utbildning inom hälso- och sjukvården. En del i det uppdraget är att sprida kännedom om våra verksamheter och forskningsområden.

Tidningen är en populärvetenskaplig tidskrift där vi lyfter aktuella forskningsrelaterade frågor i form av reportage, personporträtt, krönikor, artiklar och kortnyheter. Läs mer om tidningen >>>

 • Skolan kan vara nyckeln till att förbättra för barn i samhällets vård

  Barn i samhällets vård mår sämre än andra barn och presterar sämre i skolan. Men de har förtroende för skolpersonal och presterar bättre efter individuell kartläggning i skolan. Det visar en avhandling från Linköpings universitet.

  2 juli 2020


 • 25 år med Internationella medicinska programmet samlas i antologi

  Internationella medicinska programmet i Region Östergötland fyller 25 år. Tusentals personer har fått avgörande läkarvård runt om i världen under ett kvarts sekel, samtidigt som länets läkare har höjt sin kompetens. Nu presenteras verksamheten i en antologi.

  16 juni 2020


 • Regionfullmäktige under ändrade former

  Nästa regionfullmäktige den 17 juni genomförs i Norrköpings kommunfullmäktigesal i Rosen. Där finns det möjlighet att använda Norrköpings kommuns tekniska utrustning för distansmöten. Drygt hälften av ledamöterna kommer att vara fysiskt närvarande och övriga på distans.

  10 juni 2020