Tidningen Forskning & utveckling

Sofia Jarkman

Tränar AI att upptäcka tumörer

Läs reportaget ur det senaste numret av tidningen Forskning & utveckling. 

Läs mer 

11_MariaEngstrom-04

Förstår hjärnan med matematisk modulering

Läs reportaget ur det senaste numret av tidningen Forskning & utveckling. 

Läs mer 

22_Rehab kontor FiX 2

"Stora behov av rehabilitering"

Läs reportaget ur det senaste numret av tidningen Forskning & utveckling. 

Läs mer 

 Om tidningen 

Tidningen Forskning och utveckling ges ut av Linköpings universitet och Region Östergötland. Här presenterar vi spännande forskning och innovativt utvecklingsarbete ur våra verksamheter.

Region Östergötland och universitetet har ett gemensamt uppdrag i att bedriva medicinsk forskning och utveckling samt utbildning inom hälso- och sjukvården. En del i det uppdraget är att sprida kännedom om våra verksamheter och forskningsområden.

Tidningen är en populärvetenskaplig tidskrift där vi lyfter aktuella forskningsrelaterade frågor i form av reportage, personporträtt, krönikor, artiklar och kortnyheter. Läs mer om tidningen >>>

 • Vårdcentralerna i Primärvårdscentrum är nu en universitetssjukvårdsenhet

  Alla vårdcentraler i primärvården i Region Östergötland ingår nu i en samlande universitetssjukvårdsenhet, USV-enhet. ”Det stärker forskningen i primärvården och underlättar i att få del av ALF-medel”, säger Annette Sverker, forskningschef vid Primärvårdscentrum.

  26 oktober 2020


 • Reumatisk sjukdom – när kroppseget tolkas som främmande

  Christopher Sjöwall, biträdande professor i reumatologi, föreläser i serien Forskning i framkant. På webbinariet den 22 oktober presenteras och diskuteras den senaste forskningen och framtida möjligheter.

  19 oktober 2020


 • Prognoser förutser influensaepidemier

  Forskare vid Linköpings universitet har utvecklat en unik metod för att förutse influensaepidemier genom att kombinera flera datakällor. Prognoserna är bland annat användbara vid vårdplanering, så att omfördelning av vårdresurser under epidemier kan ske på bästa möjliga sätt för att ge alla en så bra vård som möjligt.

  15 oktober 2020