Landstinget i Östergötland Forskare i laboratoriemiljö

Resultat och nytta

Alla som arbetar med forskning och utveckling drivs av en motivation att förbättra livet för andra människor. Vägen från en idé till en patient som lättad andas ut kan vara lång men varje minut av nedlagd tid är värd besväret.

Här kan du ta del av Region Östergötlands forskning

Resultat i forskningen kan vara så skilda saker som ett provsvar på ett laboratorium eller siffror från en enkät som patienter själva har fått fylla i. För att dessa resultat ska bli till praktisk nytta för många medborgare måste forskningen spridas. Det sker förstås inom professionella kanaler - men även samverkan med andra delar av samhället är avgörande. Det kan handla om oväntade forskningskontakter eller företag som kan kommersialisera en ny produkt.

Populärvetenskap på det vis som passar dig

Region Östergötland samarbetar med Linköpings universitet i att göra de senaste resultaten tillgängliga för alla som är intresserade. Vi använder en rad olika kanaler för att du ska kunna ta del av vår forskning på det sätt som passar dig bäst. Se en film i lugn och ro på läsplattan, läs forskningstidningen eller kom till en föreläsning där du själv kan ställa frågor direkt till forskaren.

Saknar du information om något område som du är nyfiken på - tveka inte att höra av dig till oss så kanske vi kan lyfta just ditt ämne i nästa tiding, föreläsning eller film.