Region Östergötland

Region Östergötland i sociala medier

Sociala medier mässa

Region Östergötland ska möta invånarna där de finns. Därför hittar du oss på flera av de största sociala medierna.

Där är det lätt att snabbt föra ut nyheter och information eller tipsa om evenemang och händelser. Framförallt ger vår närvaro i sociala medier möjligheten att föra dialoger och svara på frågor från invånarna. Vi driver många olika konton inom sociala medier och nedan hittar du länkar till våra mest övergripande kanaler. 

Facebook

Genom att följa Region Östergötland på Facebook får du nyheter, information och tips på vad som är på gång i regionen. Du kan också ta del av bilder, videor och andra glimtar från vår verksamhet. Här kan du även ställa frågor eller föra en dialog och på så sätt vara med och påverka.

Region Östergötland på Facebook > > >

Instagram

På Instagram får du följa med bakom kulisserna och se hur det är att arbeta inom Region Östergötland. Vi har ett konto som turnerar bland våra enheter.

Region Östergötland på Instagram > > >

Twitter

Följ Region Östergötlands Twitter-konto för att snabbt få nyheter och pressmeddelanden om aktuella händelser i regionen.

Region Östergötland på Twitter > > >

Linkedin

Här finns nyheter och information om Region Östergötland som arbetsplats. Följ oss på Linkedin för att få veta mer om Östergötlands största arbetsgivare.

Region Östergötland på Linkedin > > >

Youtube

Om du följer Region Östergötland på Youtube får du se filmer från olika verksamheter. Vi har även en kanal där vi livesänder fullmäktige och du kan även se sändningarna i efterhand.

Region Östergötland på Youtube > > >
Regionfullmäktige på Youtube > > >

Så fungerar Region Östergötlands kommentarsfält i sociala medier

 

Vi vill gärna prata med dig

Du får gärna ställa frågor, lämna förbättringsförslag och synpunkter eller tipsa om intressanta ämnen i våra kommentarsfält och via meddelanden. Däremot kan vi inte svara på enskilda patientärenden i våra sociala kanaler. Istället hänvisar vi till 1177.se där du kan kontakta vården och hitta råd om vård och hälsa.

Vi som publicerar i sociala medier arbetar på kommunikationsenheten i Region Östergötland. Vår ambition är att svara på meddelanden inom 24 timmar helgfri måndag till fredag. Övrig tid svarar vi så fort vi kan.

Lämna aldrig ut personuppgifter

Vi kommer aldrig att be dig lämna ut privata uppgifter i vårt kommentarsfält eller via privat meddelande. För din egen säkerhet rekommenderar vi att du inte skriver ut ditt personnummer eller annan känslig information direkt på sidan. Skulle du få ett meddelande från någon som uppger sig vara Region Östergötland och vill ha dina personuppgifter, informera oss direkt.

Våra regler för sociala medier

Du som skriver till oss behöver följa vissa regler. Tänk på att allt du skriver på vår sida blir en allmän handling. När du kommenterar våra inlägg önskar vi att du håller en god ton, håller dig till ämnet och respekterar andras inlägg och kommentarer.

Vi döljer eller raderar kommentarer som:

 • Innehåller kränkningar, trakasserier, är diskriminerande eller nedsättande.
 • Uppgifter som behandlas i strid med dataskyddsförordningen, GDPR.
 • Sekretessbelagda uppgifter.
 • Är sexistiska, rasistiska eller kan räknas som hets mot folkgrupp.
 • Innehåller förtal, hot eller personangrepp.
 • Innehåller straffbar våldsskildring, pornografi, svordomar eller obscena ord.
 • Innehåller olovligt upphovsrättsligt skyddat material.
 • Uppmanar till brottslig handling.
 • Har syftet att marknadsföra eller sälja varor och tjänster.
 • Vi anser vara spam (när samma inlägg återkommer ofta från samma användare).
 • Styr bort diskussionen från ämnet.
 • Länkar till annat än bekräftad myndighetsinformation.
 • Inlägg som sprider vilseledande eller felaktig information.

Vi måste moderera kommentarsfälten

Vi modererar för att användare ska kunna känna sig trygga och att inte behöva mötas av otrevliga svar när man ställer en fråga. Vi gör det även för att minska risken att mötas av vilseledande information eller stötande innehåll, oavsett om det gäller bilder eller språkbruk.

Kontakt

Bild på Anna Bowall

Anna Bowall

Kommunikationsdirektör

010-103 78 28

0738-04 04 13

e-post