Region Östergötland

Gör det möjligt att resa med Östgötatrafikens biljetter till Vimmerby

[2018-02-14]

Kristdemokraterna i Region Östergötland: Inom Östergötland har Östgötatrafiken nyligen uppdaterat biljettsystemet, i syfte att göra det enklare för resenären att resa. Kristdemokraterna föreslår nu ytterligare åtgärder i en motion till regionfullmäktige för att förbättra möjligheten att resa kollektivt, även över länsgränsen.

Sedan många år trafikerar Östgötapendeln även Tranås i norra Jönköpings län, där självklart även Östgötatrafikens biljetter gäller. I slutet av förra året infördes det nya biljettsystemet Movingo för att smidigt resa med kollektivtrafik mellan länen som ingår i samarbetet kring Mälardalstrafik AB, MÄLAB.

- En vit fläck på biljettkartan för östgötska resenärer som pendlar till arbete eller fritidsaktiviteter på andra sidan länsgränsen, är Vimmerby i norra Kalmar län. Precis som många östgötar reser till Tranås, är det många elever, yrkesarbetande och andra som reser från Östergötland till Vimmerby. För dem finns idag ingen möjlighet att resa med t.ex. Östgötatrafikens månadskort den sista biten från länsgränsen fram till Vimmerby, säger Per Larsson, oppositionsråd och gruppledare.

- Region Östergötland har som ambition att få fler som idag reser med bil, att framåt istället välja att resa med kollektivtrafik till arbete och fritidsaktiviteter. Därför föreslår Kristdemokraterna nu i en motion att Östgötatrafiken ska införa möjligheten att resa till Vimmerby på sina biljetter, såsom det idag fungerar till Tranås, fortsätter Lena Käcker Johansson, ledamot i regionfullmäktige

För ytterligare kommentarer:

Per Larsson, oppositionsråd och gruppledare, 0702-88 21 34

Lena Käcker Johansson, ledamot i regionfullmäktige, 0709-96 25 96