Demokrati & insyn

Fira demokratin

Fira demokratin

För hundra år sedan beslutade Sveriges riksdag att införa allmän och lika rösträtt. Det uppmärksammas i ett fyra år långt jubileum.

 

Bilden visar ett par händer på en keyboard

Lämna synpunkter

Välkommen att lämna synpunkter på Region Östergötland och dess verksamheter till din politiker via e-post, telefon eller sociala medier. 

 

Bilden visar händer som bläddrar i en gammal bok

Vad dog farfars farmor av?

Du vet väl att Regionarkivet har äldre patientjournaler och andra handlingar som du kan ta del av för din släktforskning. 

 

 • Dos två till utsatta grupper i Linköping

  På torsdagen gav Region Östergötlands mobila team den andra vaccindosen till personer från utsatta grupper i Linköping. Arbetet sker i tätt samarbete med Linköpings stadsmission.

  24 juni 2021


 • Fullmäktigebeslut om ny treårsbudget

  Regionfullmäktige har i veckan beslutat om ny treårsbudget. Fokus under 2022 ligger på insatser för att hantera pandemins konsekvenser. Det handlar bland annat om att arbeta ikapp framskjuten vård och öka tillgängligheten.

  23 juni 2021


 • Sjukhusvårdade utrikesfödda och svenskfödda med covid-19 jämförda

  En tredjedel av de personer som vårdades på sjukhus för covid-19 under den andra pandemivågen var utrikesfödda visar Region Östergötlands granskning. Det är en hög andel jämfört med hur många i Östergötland som är födda utomlands.

  23 juni 2021


 • Start för vaccinering av 35–39-åringar

  Region Östergötland fortsätter att ligga före den egna preliminära tidsplanen för vaccinationerna i fas 4. Nu är det dags för personer i åldersgruppen 35–39 år.

  23 juni 2021


 • Allergitest gör att fler kan få vaccin mot covid-19

  Vaccinerna mot covid-19 har skapat en del oro för svåra allergiska reaktioner. Med ett nytt test, som används på Universitetssjukhuset i Linköping, går det nu att reda ut eventuella misstankar om överkänslighet.

  21 juni 2021