Demokrati & insyn

Vad vill partierna i regionfullmäktige göra om de vinner valet den 9 september? Det berättar förtroendevalda i de olika partierna i åtta filmer

Det här vill partierna –filmer inför valet

Vad vill partierna i regionfullmäktige göra om de vinner valet den 9 september? Se filmerna med de förtroendev...

Läs mer 

Bildlänk till regionfullmäktige

Se regionfullmäktige i efterhand

Målsättningen med att webbsända fullmäktiges sammanträden är att nå en bredare kunskap och förståelse hos medborgarna fö...

Läs mer 

Bilden visar ett hänglås på ett tangentbord

Så behandlar vi dina personuppgifter

Region Östergötland behöver i vissa fall behandla personuppgifter om dig när du har kontakt med regionen.

Läs mer 

 • Åkerbönan testas som närodlad mat

  Östgötsk falafel och bönpasta kan bli nya närproducerade rätter om ett regionalt utvecklingsprojekt faller väl ut. Nu odlas den proteinrika åkerbönan på försök i Vreta Kluster för att sedan testas av livsmedelsindustrin.

  9 juli 2018


 • Region Östergötland i Almedalen

  Artificiell intelligens (AI) och digitala vårdcentraler. Avhopp från gymnasiet och visualiseringen av kvinnors underliv. Det är exempel på vad Region Östergötland kommer att diskutera under politikerveckan i Almedalen. ”Vi har ett spännande och varierat program i år”, säger regiondirektör Krister Björkegren.

  29 juni 2018


 • Region Östergötland tar över Energikontoret

  Energikontoret Östra Götaland förs nästa år över till Region Östergötland. I dag fattade regionstyrelsen beslut om organisationsförändringen.

  13 juni 2018


 • Insulinpumpar och sensorer till fler diabetiker

  Hälso- och sjukvårdsnämnden i Region Östergötland satsar totalt sju miljoner kronor för att fler diabetiker i länet ska få tillgång till insulinpumpar och sensorer. Satsningen omfattar både barn och vuxna med diabetes typ 1.

  12 juni 2018


 • Ny vårdcentral öppnar i Norrköping

  I dag den 4 juni öppnar en ny vårdcentral i Mirumgallerian i centrala Norrköping. Vårdcentralen Mirum drivs i privat regi och är auktoriserad av Region Östergötland, vilket innebär att man betalar samma patientavgift och har lika villkor som på andra vårdcentraler i regionen.

  4 juni 2018