Demokrati & insyn

Fira demokratin

Fira demokratin

För hundra år sedan beslutade Sveriges riksdag att införa allmän och lika rösträtt. Det uppmärksammas i ett fyra år långt jubileum.

 

Bilden visar ett par händer på en keyboard

Lämna synpunkter

Välkommen att lämna synpunkter på Region Östergötland och dess verksamheter till din politiker via e-post, telefon eller sociala medier. 

 

Bilden visar händer som bläddrar i en gammal bok

Vad dog farfars farmor av?

Du vet väl att Regionarkivet har äldre patientjournaler och andra handlingar som du kan ta del av för din släktforskning. 

 

 • Kom på drop in – var du än bor

  Onsdagen den 22 september har alla vård- och vaccinationscentraler i hela Östergötland öppet för drop in-vaccinering mellan klockan 15 och 18. Den som besöker något av sjukhusen kan även bli vaccinerad där.

  16 september 2021


 • Många studenter kom till drop in

  På tisdagen ordnade Region Östergötland och Linköpings universitet drop in-vaccinering på både Campus Valla och Campus Norrköping. Nära 300 vaccindoser delades ut.

  15 september 2021


 • ”Viktigt för våra patienter och donatorer”

  Hematologiska kliniken och stamcellslaboratoriet på Universitetssjukhuset i Linköping har ackrediterats enligt den europeiska standarden JACIE (The Joint Accreditation Committee ISCT-Europé & EBMT) för sina allogena stamcellstransplantationer.

  15 september 2021


 • Region Östergötland med i nationell jämställdhetssatsning

  Region Östergötland fortsätter att utveckla och samordna sitt jämställdhetsarbete. Det görs i en nationell satsning tillsammans med Region Kronoberg och Lunds kommun.

  8 september 2021


 • Systrar tog emot årets landsbygdsstipendium

  Systrarna Elisabet och Matilda Magnusson, som driver Kafé Lapphem i Borkhult utanför Åtvidaberg, har tilldelats årets landsbygdsstipendium från Region Östergötland. Det överlämnades vid en ceremoni på Linköpings slott.

  3 september 2021