Landstinget i Östergötland

Christoffer Bernsköld lämnar Region Östergötland

[2017-04-21]

Regionrådet Christoffer Bernsköld (S) lämnar regionpolitiken i Östergötland efter sommaren. ”Det har inte varit något lätt beslut att fatta men nu känner jag att tiden är mogen för mig att gå vidare.”

Christoffer Bernsköld har varit engagerad i landstings-/regionpolitiken i Östergötland i drygt tio år, först i opposition och den senaste mandatperioden som ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden. Han meddelar nu att han kommer att lämna sina politiska uppdrag i Region Östergötland.

– Jag känner stolthet och tacksamhet över att ha fått arbeta politiskt i Region Östergötland under så lång tid och det har inte varit ett lätt beslut att lämna, men nu känner jag att tiden är mogen för mig att gå vidare. Att bära andra människors förtroende är bland det finaste man kan få göra som politiker, men det kräver också att man har det engagemang som krävs. Nu kommer någon annan att få möjlighet att fram till valet på uppdrag av partiet beskriva och peka ut riktningen de kommande åren.

Christoffer Bernsköld lämnar Region Östergötland efter sommaren. Vem som kommer att efterträda honom är i dagsläget inte klart.

Textansvarig: Bodil Knuthammar, 010-103 94 88