Landstinget i Östergötland Man med filmkamera i ett serverrum

Pressrum

Välkommen till Region Östergötlands pressrum.

Här kan du som är journalist ta del av våra nyheter, pressmeddelanden och
pressinbjudningar, söka i diariet och hämta bilder som är fria för publicering.

Välkommen att höra av dig till pressekreteraren eller kommunikationschefen om du har frågor. Du kan också kontakta pressjouren, som är tillgänglig dygnet
runt alla dagar och nås via växeln 010-103 00 00.

 • Romfördraget fyller 60 år

  Lördagen den 25 mars firar Romfördraget 60 års jubileum. Genom Romfördraget skapades en gemensam marknad där varor, tjänster och kapital och människor kan röra sig fritt och är i förlängningen grunden till det EU vi känner idag.

  24 mars 2017


 • Nytt korttidsboende i samverkan mellan kommun och region

  Region Östergötland och Linköpings kommun har för första gången startat ett korttidsboende tillsammans. Boendet finns i lokaler på US och har tio platser.

  24 mars 2017


 • Kultur för äldre - Skivor till kaffet

  Musikalartisten Richard Carlsohn och pianisten Fredrik Ingå stämmer träff med Norrköpingssonen, violinisten, textförfattaren och musikalöversättaren Gösta Rybrant. Måndagen den 3 april har föreställningen Skivor till kaffet premiär på Brushanens äldreboende i Linköping.

  24 mars 2017


 • Innovativ medicinteknik nominerad till pris

  Genom sitt arbete med att digitalisera den traditionella mikroskopsgranskningen har Carl Clasén, Anna Bodén och Helén Richard i Region Östergötland blivit nominerade till Medtech4health Innovation Award. Priset delas ut för att uppmärksamma personal inom vården som implementerat innovativ medicinteknik med stora effekter.

  23 mars 2017