Landstinget i Östergötland Man med filmkamera i ett serverrum

Pressrum

Välkommen till Region Östergötlands pressrum.

Här kan du som är journalist ta del av våra nyheter, pressmeddelanden och
pressinbjudningar, söka i diariet och hämta bilder som är fria för publicering.

Välkommen att höra av dig till pressekreteraren eller kommunikationschefen om du har frågor. Du kan också kontakta pressjouren, som är tillgänglig dygnet
runt alla dagar och nås via växeln 010-103 00 00.

 • Effektivare utbildningar i triage behövs

  Att prioritera patienter rätt är av stor betydelse både på en skadeplats och på en akutmottagning. Maria Lampis doktorsavhandling från Katastrofmedicinskt Centrum utvärderar effekten av triagesystem och förmågan hos läkare, prehospital personal och räddningstjänst att sortera och prioritera många svårt skadade före och efter olika triageutbildningar.

  18 september 2017


 • Krister Björkegren blir ny regiondirektör i Östergötland

  Krister Björkegren tillträder den 1 oktober som regiondirektör i Region Östergötland. Han är i dag landstingsdirektör i Kalmar län.

  18 september 2017


 • State of the EU, enligt Juncker

  På morgonen den 13 september höll EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker sitt årliga tal om läget och framtidsutsikterna i EU. I talet lyfte Juncker att de ekonomiska och politiska framsteg som gjorts under året måste utnyttjas i syfte att stärka Unionens inre marknad och ekonomiska slagkraft. Junckers egen väg för framtidens EU blev annonserad och i den var frihet, lagstyre och jämlikhet

  15 september 2017


 • Demensvården belönas för bästa vårdkedja

  I dag tog primärvården i Region Östergötland och kommunerna i västra länsdelen emot SveDems kvalitetspris för bästa vårdkedja.

  14 september 2017