Landstinget i Östergötland

Utlysningar och ansökan om medel

Här hittar du information om forskningsmedel som kan sökas via Region Östergötland samt aktuella utlysningar från externa aktörer.

Sökbara medel i Region Östergötland

Inom Region Östergötland omsätter forskning och utveckling varje år omkring 230
miljoner kronor. Då har vi räknat samman alla medel – det vill säga både den nationella ALF-ersättningen och de resurser som avsätts inom Region Östergötland. Se forskningsmedel som kan sökas via Region Östergötland > > >

Årets informationstillfälle om Forsknings-ALF och Kliniska forskarbefattningar finns nu på YouTube

Torsdagen den 9 februari hölls ett informationsmöte med Forskningsdirektör Annika Bergquist och Dekan Johan Dabrosin-Söderholm. Mötet filmades och informationen om Forsknings-ALF ansökningarna och de Kliniska forskarbefattningarna finns nu tillgängligt via YouTube. Auditoriet hade också möjlighet att ställa frågor löpande under mötet, så frågorna och svaren finns med på filmen.

Aktuella utlysningar och satsningar i Region Östergötland

Utlysningar från externa aktörer

Här samlar vi aktuella utlysningar från externa aktörer inom områden som kan vara intressanta för dig som forskar i Region Östergötland.

• Swelife och Medtech4Health ”Projekt för bättre hälsa” > > >
    En Vinnovasatsning inom medtech-delen av Life Science för förnyelse och innovation inom hälso- och sjukvård.
    Sista ansökningsdatum: 2017-01-27
  • Bidrag till forskningsmiljö inom klinisk behandlingsforskning>>>
    VR utlyser ett bidrag för att ge stöd till större kliniska studier som är motiverade av hälso-­ och sjukvårdens behov och som förväntas leda till stor patient-­ och samhällsnytta. Bidraget gör det möjligt för en större konstellation av forskare inom akademi och landsting/regioner att arbeta mot ett gemensamt forskningsmål.
    Sista ansökningsdatum: 2017-02-21

Vi stöttar dig som söker medel till forskning
Första gången som man ska söka medel till ett projekt kan det vara svårt att orientera sig bland alla blanketter och förhandskrav. Förutom handledare och erfarna kollegor har regionens handläggare för olika medel god vana av att svara på frågor och guida dig som forskar i ansökningsprocessen. Tveka inte att höra av dig till oss direkt så hjälper vi dig till en smidig ansökningsprocess. Praktiska tips och instruktioner för hur du söker medel hittar också på sidan med vanliga frågor vid ansökan > > >.

Bild på Yvonne Jonsson

Yvonne Jonsson