Demokrati & insyn

Bilden visar ett par händer på en keyboard

Lämna synpunkter

Välkommen att lämna synpunkter på Region Östergötland och dess verksamheter till din politiker via e-post, telefon ...

Läs mer 

Bildlänk till regionfullmäktige

Se regionfullmäktige i efterhand

Målsättningen med att webbsända fullmäktiges sammanträden är att nå en bredare kunskap och förståelse hos medborgarna fö...

Läs mer 

Bilden visar händer som bläddrar i en gammal bok

Vad dog farfars farmor av?

Du vet väl att Regionarkivet har äldre patientjournaler och andra handlingar som du kan ta del av för din släktfors...

Läs mer 

 • Byggprojekt på Vrinnevi utökas

  Regionstyrelsen har fattat ett nytt inriktningsbeslut för ombyggnationen av Vrinnevisjukhuset i Norrköping (ViN). Enligt det förlängs projektet Vision 2020 fyra år. Dessutom behöver investeringsramen utökas med ytterligare 900 miljoner kronor.

  14 juni 2017


 • Nytt avtal med rehabklinik i väster

  Regionen skriver ett nytt avtal med Stjärnkliniken för länets västra delar och vid årsskiftet blir den psykiatriska tvångsvården avgiftsfri. Det beslutade hälso- och sjukvårdsnämnden (HSN) i dag.

  13 juni 2017


 • De skriver på för östgötarnas hälsa

  Nu har ytterligare ett steg tagits i arbetet för att skapa en god hälsa på lika villkor för alla östgötar. Region Östergötland och länets kommuner skrev i dag under den gemensamma folkhälsodeklarationen.

  1 juni 2017


 • Minister tar EU-handslag i Östergötland

  I samband med Region Östergötlands internationella dag den 23 maj besöker EU-minister Ann Linde Norrköping för att ta regionala och kommunala ”EU-handslag”. Överenskommelsen handlar bland annat om att öka samhällets delaktighet i EU-frågor.

  23 maj 2017


 • Regionstyrelsebeslut om sommarersättningar

  Regionledningen planerar nya åtgärder för att hantera vårdplatsbristen i länet på kort och lång sikt. I dag har regionstyrelsen beslutat att extraersättningar kommer att få användas för att lösa svåra bemanningsproblem under sommaren.

  4 maj 2017